Croissant muuttui tortuksi! Luumukierteet valmistuvat valmistaikinasta ja hillosta kädenkäänteessä

25 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
15 min
Nyt leivotaan joulutortut uudella tavalla! Luumukierteet valmistuvat helpommin kuin uskotkaan. Kaiken lisäksi croissant-taikinan ja luumuhillon yhdistelmä on kerrassaan herkullinen.
KA
0
0
Julkaistu: 26.11.2021


Reseptin ainekset (6 kpl )

  • 1 prkvalmista croissant-taikinaa
  • 3–6 rkl luumuhilloa
  • (tomusokeria)
Tulosta

Luumukierteet valmistuvat näin:

  1. Avaa taikinapakkaus ja levitä taikina pöydälle. Leikkaa se kolmeen osaan pystysaumojen kohdalta.
  2. Levitä levyille luumuhilloa ja pyöritä rulliksi. Leikkaa kukin rulla kahdeksaan osaan. Nosta neljä rullaa pellille leivinpaperille kiinni toisiinsa niin, että saumat osoittavat tortun keskelle.
  3. Paista 200 asteessa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja koristele luumukierteet halutessasi tomusokerilla.
Kommentoi »