


valmista tunnissa
Luumuglögi – mausteinen luumusiirapista ja lämmitetystä viinistä valmistettu juoma on nappivalinta syksyyn
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Luumusadosta keitetään lämmittävä mausteinen juoma. Alkoholittomaan glögiin sopii alkoholiton punaviini tai omena- tai rypälemehu.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Luumusiirappi
500 g
luumuja
5 dl
vettä
3 dl
sokeria
Lisäksi
1 plo (0,75 l)
punaviiniä (vegaanista)
2
kanelitankoa
3
tähtianista
10
neilikkaa
pieni pala
inkivääriä
Luumuglögi – ohje:
- Halkaise luumut, poista kivet ja kuutioi luumut. Laita luumut ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 20 minuuttia. Siivilöi mehu talteen.
- Puhdista kattila ja kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes seos paksunee siirapiksi.
- Mittaa kattilaan noin 1,5 dl luumusiirappia, punaviini ja mausteet. Kuumenna höyryävän kuumaksi ja anna hautua 10–15 minuuttia. Siivilöi halutessasi mausteet pois ja kaada juoma laseihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat