Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Luumugalette on joulutortun pikkuinen herkkuserkku! Näin leivot sievät suupalat

1 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 30 min

Virittäydy joulutunnelmaan leipomalla suloisia ja herkullisia luumugaletteja. Kun keität herkullisen luumuhillon itse, pikkupiiraat suorastaan sulavat suuhun.

10.11.2020
Reseptin ainekset
30 kpl
Taikina
125 g
kylmää voita
3 dl
vehnäjauhoa
½ dl
fariinisokeria
1 tl
kanelia
¼ tl
suolaa
2 rkl
kylmää vettä
Luumuhillo
200 g /1 ps)
kuivattuja kivettömiä luumuja
1 dl
intiaanisokeria
¾–1 dl
vettä
½ tl
aitovaniljajauhetta
1
kanelitanko
1 tl
kardemumman siemeniä
2 rkl
rommia

Luumugalette – ohje:

  1. Valmista taikina: Nypi kulhossa kylmä kuutioitu voi, jauhot, sokeri, kaneli ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Siirrä taikina jääkaappiin tunniksi lepäämään.
  2. Valmista sillä aikaa hillo. Keitä luumuja, sokeria, vettä sekä mausteita miedolla lämmöllä kattilassa, jotta luumut pehmenevät, noin 15–20 minuuttia.
  3. Kun luumut ovat hieman hajoilleet, poista kanelitanko ja kardemummansiemenet. Lisää rommi. Soseuta seos tasaiseksi hilloksi.
  4. Kauli levännyt taikina parin millin paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta viisikulmioita (halk. noin 7 cm). Voit käyttää apuna viisisakaraista tähtimuottia. Leikkaa kunkin viisikulmion jokaisen sivun keskelle sentin viilto. Annostele nokare luumuhilloa taikinan keskelle. Käännä reunat niin, että keskelle muodostuu tähtikuvio. Nosta valmiit piiraat leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla.
  5. Paista pikkupiiraita uunissa 200 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Tarjoa luumugaletet jäähtyneinä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt