Oivallinen yhdistelmä suolaista ja makeaa – valkosipulinen luumu-rosmariinihillo on mainio lisä liharuoille
2 h 45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
2 h 30 minTässä on hillo, josta innostuu myös suolaisen ystävä! Valkosipuli ja tuore rosmariini antavat luumuhillolle mukavan pikantin ja metsäisen säväyksen. Suolaisenmakea luumu-rosmariinihillo sopii esimerkiksi possufileen tai -kyljysten seuraan.
GL
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.9.2021

Oivallinen yhdistelmä suolaista ja makeaa – valkosipulinen luumu-rosmariinihillo on mainio lisä liharuoille
Reseptin ainekset (Noin 1,5 litraa)
- 2 kgtummia luumuja
- 5valkosipulinkynttä
- ½ dlvalkoviinietikkaa
- 1 dlvettä
- 1 kghillosokeria
- 3rosmariininoksaa
- ½ tlhienoa merisuolaa
Luumu-rosmariinihillo valmistuu näin:
- Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise luumut ja poista luumuista kivet. Kuori valkosipulinkynnet. Pane luumut, valkosipulinkynnet, etikka ja vesi 5 litran teräskattilaan. Pane kansi päälle ja nosta kattila uuniin 30 minuutiksi.
- Nosta kattila pois uunista ja laske uunin lämpö 175 asteeseen. Soseuta luumut ja valkosipulinkynnet sauvasekoittimella. Lisää loput hillon aineet ja nosta kattila ilman kantta takaisin uuniin noin 2 tunniksi.
- Anna valmiin hillon jäähtyä hetki. Poista rosmariininoksat ja pakkaa hillo puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä kylmässä.
Vinkki!
Sokeri on tärkeä paitsi maun myös hillon säilyvyyden kannalta. Hyvä nyrkkisääntö on käyttää puoli kiloa sokeria kiloon marjoja tai hedelmiä.

Mummun romminen luumuhillo
Maku

Mehevä luumu-rahkapiirakka – tässä rahkaisassa herkussa maistuvat kaneli, kardemumma ja sitruuna
Maku

Luumupiirakka – täydellinen yhdistelmä makean hedelmäistä täytettä ja mausteista pohjataikinaa
Maku

Luumu- tarte tatin – hedelmäisen keikauskakun täyte saa lumoavaa makua kanelista ja punaviinistä
Meillä kotona

Hillo kovakuorisista marjoista ja hedelmistä
Maku

Luumumarmeladi
Maku

Gluteeniton luumukakku sekoitetaan paistovalmiiksi yhdessä kulhossa – voiko olla helpompaa?
Kotivinkki

Gluteeniton luumu-persikkapiirakka täyteläisellä kookoskermalla
Kotivinkki