


Oivallinen yhdistelmä suolaista ja makeaa – valkosipulinen luumu-rosmariinihillo on mainio lisä liharuoille
2 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 30 min
Tässä on hillo, josta innostuu myös suolaisen ystävä! Valkosipuli ja tuore rosmariini antavat luumuhillolle mukavan pikantin ja metsäisen säväyksen. Suolaisenmakea luumu-rosmariinihillo sopii esimerkiksi possufileen tai -kyljysten seuraan.
Reseptin ainekset
Noin 1,5 litraa
2 kg
tummia luumuja
5
valkosipulinkynttä
½ dl
valkoviinietikkaa
1 dl
vettä
1 kg
hillosokeria
3
rosmariininoksaa
½ tl
hienoa merisuolaa
Luumu-rosmariinihillo valmistuu näin:
- Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise luumut ja poista luumuista kivet. Kuori valkosipulinkynnet. Pane luumut, valkosipulinkynnet, etikka ja vesi 5 litran teräskattilaan. Pane kansi päälle ja nosta kattila uuniin 30 minuutiksi.
- Nosta kattila pois uunista ja laske uunin lämpö 175 asteeseen. Soseuta luumut ja valkosipulinkynnet sauvasekoittimella. Lisää loput hillon aineet ja nosta kattila ilman kantta takaisin uuniin noin 2 tunniksi.
- Anna valmiin hillon jäähtyä hetki. Poista rosmariininoksat ja pakkaa hillo puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä kylmässä.
Vinkki!
Sokeri on tärkeä paitsi maun myös hillon säilyvyyden kannalta. Hyvä nyrkkisääntö on käyttää puoli kiloa sokeria kiloon marjoja tai hedelmiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat