Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Oivallinen yhdistelmä suolaista ja makeaa – valkosipulinen luumu-rosmariinihillo on mainio lisä liharuoille

2 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 30 min

Tässä on hillo, josta innostuu myös suolaisen ystävä! Valkosipuli ja tuore rosmariini antavat luumuhillolle mukavan pikantin ja metsäisen säväyksen. Suolaisenmakea luumu-rosmariinihillo sopii esimerkiksi possufileen ­tai -kyljysten seuraan.

3.9.2021
Reseptin ainekset
Noin 1,5 litraa
2 kg
tummia luumuja
5
valkosipulinkynttä
½ dl
valkoviinietikkaa
1 dl
vettä
1 kg
hillosokeria
3
rosmariininoksaa
½ tl
hienoa merisuolaa

Luumu-rosmariinihillo valmistuu näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 225 ­asteeseen. Halkaise luumut ja poista luumuista kivet. Kuori valko­sipulinkynnet. Pane luumut, valkosipulinkynnet, etikka ja vesi 5 litran teräskattilaan. Pane kansi päälle ja nosta kattila uuniin 30 minuutiksi.
  2. Nosta kattila pois uunista ja ­laske uunin lämpö 175 asteeseen. ­Soseuta luumut ja valkosipulin­kynnet sauvasekoittimella. Lisää loput hillon aineet ja nosta kattila ilman kantta takaisin uuniin noin ­ 2 tunniksi.
  3. Anna valmiin hillon jäähtyä hetki. Poista rosmariininoksat ja pakkaa hillo puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä kylmässä.

Vinkki!

Sokeri on tärkeä paitsi maun myös hillon säilyvyyden kannalta. Hyvä nyrkkisääntö on käyttää puoli kiloa sokeria kiloon marjoja tai hedelmiä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt