Maku

Muru, nyt luumuillaan! Tuorejuustotäytteellä mehevöitetty luumu-piparimurupiirakka yhdistää joulun rakkaimmat maut

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Raikas tuorejuusto tasapainottaa joulun klassisia makuja täydellisesti tässä luumu-piparimurupiirakassa. Koristele tomusokerilla ja nauti!
4.3
0
Julkaistu: 18.11.2022


Reseptin ainekset (1 uunipannullinen)

Muruseos

  • 250 gvoita tai margariinia
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 2½ dlfariinisokeria
  • 2½ tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3 tlpiparkakkumaustetta

Pohja

  • muruseoksesta
  • 2 dlmaustamatonta jogurttia
  • 1muna

Täyte

  • 600 gpaistonkestävää luumumarmeladia (esim. Dronningholm)
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 200 granskankermaa
  • 1½ dlruokosokeria
  • 2munaa
  • 2 tlvaniljasokeria

Päälle

  • muruseoksesta
  • tomusokeria
Tulosta

Luumu-piparimurupiirakka – ohje:

  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta noin 3 desiä toiseen kulhoon.
  2. Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 × 42 cm).
  4. Levitä luumumarmeladi taikinan päälle.
  5. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos luumumarmeladikerroksen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
  6. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa paloiksi.

Vinkki!

Korista pinta tomusokeritähdillä. Leikkaa leivinpaperiin tähden muotoisia aukkoja. Levitä paperi piirakan päälle ja siivilöi aukkoihin reilusti tomusokeria.

Kommentoi »