4,3(3)
Muru, nyt luumuillaan! Tuorejuustotäytteellä mehevöitetty luumu-piparimurupiirakka yhdistää joulun rakkaimmat maut
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Raikas tuorejuusto tasapainottaa joulun klassisia makuja täydellisesti tässä luumu-piparimurupiirakassa. Koristele tomusokerilla ja nauti!
Julkaistu 18.11.2022
Maku
Reseptin ainekset
1 uunipannullinen
Muruseos
250 gvoita tai margariinia
8 dlvehnäjauhoja
2½ dlfariinisokeria
2½ tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
3 tlpiparkakkumaustetta
Pohja
muruseoksesta
2 dlmaustamatonta jogurttia
1muna
Täyte
600 gpaistonkestävää luumumarmeladia (esim. Dronningholm)
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
200 granskankermaa
1½ dlruokosokeria
2munaa
2 tlvaniljasokeria
Päälle
muruseoksesta
tomusokeria

Luumu-piparimurupiirakka – ohje:

  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta noin 3 desiä toiseen kulhoon.
  2. Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 × 42 cm).
  4. Levitä luumumarmeladi taikinan päälle.
  5. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos luumumarmeladikerroksen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
  6. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa paloiksi.

Vinkki!

Korista pinta tomusokeritähdillä. Leikkaa leivinpaperiin tähden muotoisia aukkoja. Levitä paperi piirakan päälle ja siivilöi aukkoihin reilusti tomusokeria.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.