600 gpaistonkestävää luumumarmeladia (esim. Dronningholm)
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
200 granskankermaa
1½ dlruokosokeria
2munaa
2 tlvaniljasokeria
Päälle
⅓muruseoksesta
tomusokeria
Luumu-piparimurupiirakka – ohje:
Sulata voi. Sekoita kuivat aineet voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta noin 3 desiä toiseen kulhoon.
Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 × 42 cm).
Levitä luumumarmeladi taikinan päälle.
Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos luumumarmeladikerroksen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa paloiksi.
Vinkki!
Korista pinta tomusokeritähdillä. Leikkaa leivinpaperiin tähden muotoisia aukkoja. Levitä paperi piirakan päälle ja siivilöi aukkoihin reilusti tomusokeria.