Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Muru, nyt luumuillaan! Tuorejuustotäytteellä mehevöitetty luumu-piparimurupiirakka yhdistää joulun rakkaimmat maut

1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min

Raikas tuorejuusto tasapainottaa joulun klassisia makuja täydellisesti tässä luumu-piparimurupiirakassa. Koristele tomusokerilla ja nauti!

18.11.2022
Reseptin ainekset
1 uunipannullinen
Muruseos
250 g
voita tai margariinia
8 dl
vehnäjauhoja
2½ dl
fariinisokeria
2½ tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
3 tl
piparkakkumaustetta
Pohja
muruseoksesta
2 dl
maustamatonta jogurttia
1
muna
Täyte
600 g
paistonkestävää luumumarmeladia (esim. Dronningholm)
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
200 g
ranskankermaa
1½ dl
ruokosokeria
2
munaa
2 tl
vaniljasokeria
Päälle
muruseoksesta
tomusokeria

Luumu-piparimurupiirakka – ohje:

  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta noin 3 desiä toiseen kulhoon.
  2. Lisää loppuun muruseokseen jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 × 42 cm).
  4. Levitä luumumarmeladi taikinan päälle.
  5. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos luumumarmeladikerroksen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
  6. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa paloiksi.

Vinkki!

Korista pinta tomusokeritähdillä. Leikkaa leivinpaperiin tähden muotoisia aukkoja. Levitä paperi piirakan päälle ja siivilöi aukkoihin reilusti tomusokeria.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt