0(0)
Kokataan kotimaista! Luonnonkalalaatikko on Satu Koiviston arkiruokaresepti, jossa perunoitakaan ei tarvitse kuoria
Gluteeniton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Uunissa kypsennettävä luonnonkalalaatikko on kätevä arkiruoka, sillä se vaatii vain vähän valmistelua. Lisukkeeksi sopii raikas pikkelöity fenkoli, jota Sadulla on alkuvuodesta aina kaapissa.
12.1.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
2sipulia
1fenkoli
1 rklrypsi- tai oliiviöljyä
1sitruuna
1 kgkiinteitä perunoita (esim. Siikli)
1 prk (160/120 g)luonnonkalasäilykettä (Pielisen Kalajaloste)
1 prk (2½ dl)kaurakermaa (gluteenitonta)
1 tlsuolaa
muutamakierros mustapippuria myllystä
(2 rklruohosipulia hienonnettuna)

Luonnonkalalaatikko – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja hienonna fenkoli, säästä vihreät tupsut koristeeksi. Kuullota sipuli ja fenkoli öljyssä pannulla.
  2. Pese sitruuna ja raasta kuori. Leikkaa puolet sitruunasta viipaleiksi ja puolet lohkoiksi.
  3. Pese perunat ja leikkaa ne parin millin siivuiksi. Perunoita ei ole pakko kuoria. Levitä perunat voideltuun uunivuokaan. Lisää sipulit ja fenkoli, kalasäilyke liemineen, kerma, sitruunankuori, suola ja pippuri. Sekoita. Lisää pinnalle sitruunaviipaleet.
  4. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa, kunnes se muuttuu kauniin ruskeaksi, noin tunti. Viimeistele fenkolintupsuilla ja halutessasi ruohosipulilla. Tarjoa sitruunalohkojen kanssa.

Vinkki!

Tee lisukkeeksi pikkelöityä fenkolia. Keitä 1 dl väkiviinaetikkaa, 1 dl vettä, 1/4 tl suolaa, 3/4 dl sokeria ja 2 tl korianterinsiemeniä kattilassa. Jäähdytä. Pese ja suikaloi 1 fenkoli (n. 300 g) mandoliinilla tai veitsellä. Laita siivut tiiviskantiseen rasiaan ja kaada päälle liemi. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.

Lue juttu Satu Koivistosta täältä ja katso myös hänen muut arkireseptinsä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo