Maku

Kokataan kotimaista! Luonnonkalalaatikko on Satu Koiviston arkiruokaresepti, jossa perunoitakaan ei tarvitse kuoria

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Uunissa kypsennettävä luonnonkalalaatikko on kätevä arkiruoka, sillä se vaatii vain vähän valmistelua. Lisukkeeksi sopii raikas pikkelöity fenkoli, jota Sadulla on alkuvuodesta aina kaapissa.
GL
0
0
Julkaistu 12.1.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2sipulia
  • 1fenkoli
  • 1 rklrypsi- tai oliiviöljyä
  • 1sitruuna
  • 1 kgkiinteitä perunoita (esim. Siikli)
  • 1 prk (160/120 g)luonnonkalasäilykettä (Pielisen Kalajaloste)
  • 1 prk (2½ dl)kaurakermaa (gluteenitonta)
  • 1 tlsuolaa
  • muutamakierros mustapippuria myllystä
  • (2 rklruohosipulia hienonnettuna)
Tulosta

Luonnonkalalaatikko – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja hienonna fenkoli, säästä vihreät tupsut koristeeksi. Kuullota sipuli ja fenkoli öljyssä pannulla.
  2. Pese sitruuna ja raasta kuori. Leikkaa puolet sitruunasta viipaleiksi ja puolet lohkoiksi.
  3. Pese perunat ja leikkaa ne parin millin siivuiksi. Perunoita ei ole pakko kuoria. Levitä perunat voideltuun uunivuokaan. Lisää sipulit ja fenkoli, kalasäilyke liemineen, kerma, sitruunankuori, suola ja pippuri. Sekoita. Lisää pinnalle sitruunaviipaleet.
  4. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa, kunnes se muuttuu kauniin ruskeaksi, noin tunti. Viimeistele fenkolintupsuilla ja halutessasi ruohosipulilla. Tarjoa sitruunalohkojen kanssa.

Vinkki!

Tee lisukkeeksi pikkelöityä fenkolia. Keitä 1 dl väkiviinaetikkaa, 1 dl vettä, 1/4 tl suolaa, 3/4 dl sokeria ja 2 tl korianterinsiemeniä kattilassa. Jäähdytä. Pese ja suikaloi 1 fenkoli (n. 300 g) mandoliinilla tai veitsellä. Laita siivut tiiviskantiseen rasiaan ja kaada päälle liemi. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.

Lue juttu Satu Koivistosta täältä ja katso myös hänen muut arkireseptinsä.

Kommentoi »