Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Japanilainen herkku

Lohitataki – pinnasta paahdettu kala maistuu sitruksisen ponzu-kastikkeen kanssa

20 min

Lohitataki on japanilainen ruokalaji, jossa lohi paahdetaan pinnasta nopeasti niin, että keskiosa jää raa'aksi. Kalan seurana tarjottavassa ponzu-kastikkeessa maistuvat soijan, sitrushedelmien ja hunajan aromit.

9.10.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
Lohitataki
500 g
tuoretta lohifileetä (kalan paksuimmasta kohdasta)
1 dl
seesaminsiemeniä (mustia ja vaaleita)
1 rkl
rypsiöljyä
Ponzu-kastike
1 dl
ponzu-soijakastiketta (esim. Kikkoman)
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
hunajaa

Lohitataki – ohje:

  1. Poista lohesta nahka. Leikkaa kala neljäksi palaksi.
  2. Paahda seesaminsiemeniä hetki kuivalla, kuumalla pannulla.
  3. Kumoa siemenet lautaselle ja kääntele lohipalat niissä.
  4. Kuumenna öljy pannulla ja paista lohipaloja kaikilta sivuiltaan 30–40 sekuntia, palojen paksuudesta riippuen.
  5. Siirrä paistetut lohipalat leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä veitsellä parin sentin viipaleiksi. Laita viipaleet matalareunaiseen tarjoiluastiaan.
  6. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada se lohiviipaleiden joukkoon.
  7. Tarjoile lohitataki makusi mukaan kylmänä tai lämpimänä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt