


Japanilainen herkku
Lohitataki – pinnasta paahdettu kala maistuu sitruksisen ponzu-kastikkeen kanssa
20 min
Lohitataki on japanilainen ruokalaji, jossa lohi paahdetaan pinnasta nopeasti niin, että keskiosa jää raa'aksi. Kalan seurana tarjottavassa ponzu-kastikkeessa maistuvat soijan, sitrushedelmien ja hunajan aromit.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lohitataki
500 g
tuoretta lohifileetä (kalan paksuimmasta kohdasta)
1 dl
seesaminsiemeniä (mustia ja vaaleita)
1 rkl
rypsiöljyä
Ponzu-kastike
1 dl
ponzu-soijakastiketta (esim. Kikkoman)
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
hunajaa
Lohitataki – ohje:
- Poista lohesta nahka. Leikkaa kala neljäksi palaksi.
- Paahda seesaminsiemeniä hetki kuivalla, kuumalla pannulla.
- Kumoa siemenet lautaselle ja kääntele lohipalat niissä.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista lohipaloja kaikilta sivuiltaan 30–40 sekuntia, palojen paksuudesta riippuen.
- Siirrä paistetut lohipalat leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä veitsellä parin sentin viipaleiksi. Laita viipaleet matalareunaiseen tarjoiluastiaan.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada se lohiviipaleiden joukkoon.
- Tarjoile lohitataki makusi mukaan kylmänä tai lämpimänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat