Kotivinkki

Lohirullat wasabilla

37 h 40 min
0
0

Lohirullat wasabilla

Lohirullat maustetaan nyt wasabilla ja asetellaan saaristolaisleipäpalojen päälle. Voit graavata lohen itse tai ostaa valmiita graavilohiviipaleita.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12-15 palaa)

  • 400–500 glohifileetä
  • 1 ½ rklmerisuolaa
  • 2 tlsokeria
  • valkopippuria
  • tuoreita tillin varsia

Täyte

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 2–3 tlwasabia

Lisäksi

  • saaristolaisleipää
  • (voita tai rypsiöljyä)
  • tilliä

Tee näin

37 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN37 h


Nämä alkupalat voi valmistaa hyvissä ajoin. Graavaa kala vähintään pari päivää ennen tarjoilua. Voit myös oikaista ja käyttää 13–15 valmista isoa graavilohiviipaletta, jolloin rullat valmistuvat muutamassa tunnissa. Pakastimen kohmettama rulla on helppo leikata siistiksi.

1. Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot. Ripottele kalan pintaan suolaa, sokeria, valkopippuria ja tillin hienonnettuja varsia.

2. Paketoi kala leivin- tai voipaperin sisään ja siirrä paketti lautaselle tai muovipussiin. Nosta kala jääkaappiin suolautumaan 1–2 vuorokaudeksi.

3. Kaavi veitsellä mausteet kalan pinnasta pois. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ohuella, pitkällä veitsellä. Tarvitset rullan valmistamiseen 13–15 isoa graavilohiviipaletta.

4. Sekoita täytteen aineet tasaiseksi.

5. Levitä työpöydälle ensin pala foliota ja sen päälle tuorekelmua. Lado kalaviipaleet kelmun päälle hieman limittäin niin, että saat 25 x 20 cm kokoisen yhtenäisen kalalevyn.

6. Levitä täyte levylle varovasti nuolijalla. Jätä kaikkiin reunoihin 1–2 cm vapaaksi.

7. Kääri levy kelmun avulla rullaksi pitkästä reunasta alkaen. Kiedo rulla kelmuun, pyöritä kelmun molempia päitä, jolloin paketti napakoituu. Kiepauta rulla vielä folion sisään. Nosta paketti pakastimeen vähintään 2–3 tunniksi.

9. Ota saaristolaisleipäviipaleista muotilla rullan halkaisijan kokoisia ympyröitä. Paahda ne halutessasi paistinpannulla rasvassa molemmin puolin rapeiksi.

10. Nosta rulla pöydälle ja leikkaa siisteiksi viipaleiksi kohmeisena. Nosta palat leipäkiekkojen päälle. Koristele tillillä.

Voit myös kokeilla tehdä tai graavilohi-tuorejuustorullat tai graavilohitartaria, joka tarjoillaan leipäsiivujen välissä.  

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä