Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Graavilohitartar leipäsiivujen välissä

5 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 5 h 0 min

Perinteinen graavilohi saa raikkautta limestä ja uuden ilmeen, kun tarjoilet sen graavilohitartarina ruohosipuli-limeöljyllä siveltyjen leipäsiivujen välissä.

28.10.2014
Reseptin ainekset
10 annosta
500 g
merilohifileetä
1
limen kuori raastettuna
1 ½ rkl
karkeaa merisuolaa
1 rkl
sokeria
1 tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1 rkl
vastapuristettua limetinmehua
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
Maalahden limppu tai saaristolaisleipä
Ruohosipuli-limettiöljy
2 rkl
vastapuristettua limenmehua
½ ruukkua
ruohosipulia hienonnettuna

1. Nypi ruodot pois lohifileestä. Poista ylimääräinen rasva fileen reunoilta ja pyyhi kalan pinta kuivaksi.

2. Pese limetti huolellisesti ja raasta sen vihreä kuori.

3. Aseta kalafilee nahkapuoli alaspäin lautaselle ja ripottele suola, sokeri, pippuri ja limetinkuoriraaste tasaisesti kalan pinnalle. Peitä kelmulla ja nosta kala kylmään vähintään viideksi tunniksi, mieluiten koko yöksi.

4. Pyyhi mausteet kalan pinnalta talouspaperilla. Irrota nahka fileestä veitsellä. Hienonna lohi pieniksi kuutioiksi kulhoon.

5. Lisää joukkoon limenmehu ja ruohosipuli. Sekoita ja maista.

6. Leikkaa leivästä ohuita viipaleita ja ota niistä esimerkiksi piparkakkumuotilla haluamasi muotoisia paloja. Tarvitset kaksi leipäpalaa kutakin leipästä kohden ja leipäsiä koosta riippuen 1–3 per syöjä.

7. Sekoita ruohosipuli-limeöljyn ainekset keskenään. Säästä muutama ruohosipulinvarsi koristeluun.

8. Levitä leipäpalat työtasolle ja sivele leipien pinta ruohosipuli-limeöljyllä.

9. Pane leipäpala muottiin öljytty puoli ylöspäin, lusikoi päälle reilusti lohitartaria ja paina toinen leipäpala tiiviisti päälle. Irrota leipänen varovasti muotista ja valmista loput samaan tapaan. Koristele ruohosipulilla. Mikäli et tarjoa leipäsiä heti, peitä ne kostutetulla liinalla ja nosta kylmään, jotta leivät eivät kuivahda.

Kurkkaa myös, miten valmistuu perinteinen graavilohi tai kokeile tehdä graavilohesta herkulliset lohirullat wasabilla tai graavilohi-tuorejuustorullat

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt