5(1)
Lohipelti – kypsennä mehevät medaljongit näppärästi uunissa parsan kanssa
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Lohipelti saa aasialaisen makuvivahteen wasabista ja sitruunasta. Raikkaat maut taittavat hyvin kalan rasvaisuutta. Pellillä kypsyvät samalla myös lisukeparsat.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lohipelti
800 glohifileetä
2sitruunaa
2 rkloliiviöljyä
1 rklwasabitahnaa
2 tlhunajaa
1 tlsuolahiutaleita
¼ tlmustapippuria
Lisäksi
1 kgvihreää parsaa
1 rkloliiviöljyä
1 rklseesaminsiemeniä
½ tlsuolahiutaleita
Vuoan voitelu
1 rklrypsiöljyä

Lohipelti valmistuu näin:

  1. Leikkaa lohi neljään palaan. Tee jokaisen palan puoliväliin nahkaan asti ulottuva viilto ja käännä pala medaljongiksi niin, että nahka jää keskelle palaa. Nosta medaljongit öljyttyyn uunivuokaan tai -pannuun.
  2. Purista puolikkaasta sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehu, öljy, wasabi ja hunaja. Levitä seos lohelle. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Leikkaa yksi sitruuna viipaleiksi ja levitä kalojen pinnalle.
  3. Huuhtele parsat ja napsauta tyvestä pois puumainen osa. Levitä parsat lohien ympärille. Valuta parsojen pinnalle öljyä ja purista päälle jäljelle jääneen puolikkaan sitruunan mehu. Viimeistele seesaminsiemenillä ja suolalla.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes lohi on kypsää.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo