


Lohipelti – kypsennä mehevät medaljongit näppärästi uunissa parsan kanssa
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Lohipelti saa aasialaisen makuvivahteen wasabista ja sitruunasta. Raikkaat maut taittavat hyvin kalan rasvaisuutta. Pellillä kypsyvät samalla myös lisukeparsat.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lohipelti
800 g
lohifileetä
2
sitruunaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
wasabitahnaa
2 tl
hunajaa
1 tl
suolahiutaleita
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 kg
vihreää parsaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
seesaminsiemeniä
½ tl
suolahiutaleita
Vuoan voitelu
1 rkl
rypsiöljyä
Lohipelti – ohje:
- Leikkaa lohi neljään palaan. Tee jokaisen palan puoliväliin nahkaan asti ulottuva viilto ja käännä pala medaljongiksi niin, että nahka jää keskelle palaa. Nosta medaljongit öljyttyyn uunivuokaan tai -pannuun.
- Purista puolikkaasta sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehu, öljy, wasabi ja hunaja. Levitä seos lohelle. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Leikkaa yksi sitruuna viipaleiksi ja levitä kalojen pinnalle.
- Huuhtele parsat ja napsauta tyvestä pois puumainen osa. Levitä parsat lohien ympärille. Valuta parsojen pinnalle öljyä ja purista päälle jäljelle jääneen puolikkaan sitruunan mehu. Viimeistele seesaminsiemenillä ja suolalla.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes lohi on kypsää.
Vinkki!
Katso myös suosituin uunilohiohjeemme, jolla valmistuu maukas ja mehevä arkiruoka!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat