Maku

Lohipelti – kypsennä mehevät medaljongit näppärästi uunissa parsan kanssa

30 min
GL
LA
MA
MU
0
0

Lohipelti saa aasialaisen makuvivahteen wasabista ja sitruunasta. Raikkaat maut taittavat hyvin kalan rasvaisuutta. Pellillä kypsyvät samalla myös lisukeparsat.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Lohipelti

  • 800 glohifileetä
  • 2sitruunaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklwasabitahnaa
  • 2 tlhunajaa
  • 1 tlsuolahiutaleita
  • ¼ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 kgvihreää parsaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rklseesaminsiemeniä
  • ½ tlsuolahiutaleita

Vuoan voitelu

  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Lohipelti valmistuu näin:

  1. Leikkaa lohi neljään palaan. Tee jokaisen palan puoliväliin nahkaan asti ulottuva viilto ja käännä pala medaljongiksi niin, että nahka jää keskelle palaa. Nosta medaljongit öljyttyyn uunivuokaan tai -pannuun.
  2. Purista puolikkaasta sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehu, öljy, wasabi ja hunaja. Levitä seos lohelle. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Leikkaa yksi sitruuna viipaleiksi ja levitä kalojen pinnalle.
  3. Huuhtele parsat ja napsauta tyvestä pois puumainen osa. Levitä parsat lohien ympärille. Valuta parsojen pinnalle öljyä ja purista päälle jäljelle jääneen puolikkaan sitruunan mehu. Viimeistele seesaminsiemenillä ja suolalla.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes lohi on kypsää.

MITÄ PIDIT?
0