Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohipelti – kypsennä mehevät medaljongit näppärästi uunissa parsan kanssa

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min

Lohipelti saa aasialaisen makuvivahteen wasabista ja sitruunasta. Raikkaat maut taittavat hyvin kalan rasvaisuutta. Pellillä kypsyvät samalla myös lisukeparsat.

18.6.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Lohipelti
800 g
lohifileetä
2
sitruunaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
wasabitahnaa
2 tl
hunajaa
1 tl
suolahiutaleita
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 kg
vihreää parsaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
seesaminsiemeniä
½ tl
suolahiutaleita
Vuoan voitelu
1 rkl
rypsiöljyä

Lohipelti – ohje:

  1. Leikkaa lohi neljään palaan. Tee jokaisen palan puoliväliin nahkaan asti ulottuva viilto ja käännä pala medaljongiksi niin, että nahka jää keskelle palaa. Nosta medaljongit öljyttyyn uunivuokaan tai -pannuun.
  2. Purista puolikkaasta sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehu, öljy, wasabi ja hunaja. Levitä seos lohelle. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Leikkaa yksi sitruuna viipaleiksi ja levitä kalojen pinnalle.
  3. Huuhtele parsat ja napsauta tyvestä pois puumainen osa. Levitä parsat lohien ympärille. Valuta parsojen pinnalle öljyä ja purista päälle jäljelle jääneen puolikkaan sitruunan mehu. Viimeistele seesaminsiemenillä ja suolalla.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes lohi on kypsää.

Vinkki!

Katso myös suosituin uunilohiohjeemme, jolla valmistuu maukas ja mehevä arkiruoka!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt