Kotivinkki

Lohifilee ja parsa uunissa

25 min
4.5
0

Lohifilee ja parsa uunissa

Nyt on helppoa! Asettele folion paloille lohta, lisää päälle parsaa, purjoa sekä sitruunankuorta. Työnnä uuniin. Kohta herkutellaan.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 glohi- tai kirjolohifileetä
  • 450 gvihreää parsaa
  • ½purjo
  • 2sitruunaa
  • 4 rkloliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dltuoretta tilliä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

1. Leikkaa kalafilee neljään samankokoiseen palaan.
2. Leikkaa parsojen päästä pari sentin pala kovaa tyveä pois. Leikkaa parsat 2–3 cm:n paloiksi.
3. Huuhtele ja hienonna purjo. Raasta pestyistä sitruunoista kuori ja jaa sitruunat lohkoiksi.
4. Revi foliosta 4 palaa. Aseta folion paloille lohi, lisää päälle parsaa, purjoa sekä sitruunankuorta ja -lohkoja.
5. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Hienonna päälle tuoretta tilliä.
6. Sulje foliot tiiviisti ja kypsennä lohta ja parsaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Tarjoile kaikille ruokailijoille oma annos uunissa kypsennettyä lohta ja parsaa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä