Kotivinkki

Lohifilee ja parsa uunissa

25 min
3.86
0

Nyt on helppoa! Asettele folion paloille lohta, lisää päälle parsaa, purjoa sekä sitruunankuorta. Työnnä uuniin. Kohta herkutellaan.
Tulosta
Teksti Piia Helasto
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4 annosta)

  • 500 glohi- tai kirjolohifileetä
  • 450 gvihreää parsaa
  • ½purjo
  • 2sitruunaa
  • 4 rkloliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dltuoretta tilliä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Leikkaa kalafilee neljään samankokoiseen palaan.

Leikkaa parsojen päästä pari sentin pala kovaa tyveä pois. Leikkaa parsat 2–3 cm:n paloiksi.

Huuhtele ja hienonna purjo. Raasta pestyistä sitruunoista kuori ja jaa sitruunat lohkoiksi.

Revi foliosta 4 palaa. Aseta folion paloille lohi, lisää päälle parsaa, purjoa sekä sitruunankuorta ja -lohkoja.

Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Hienonna päälle tuoretta tilliä.

Sulje foliot tiiviisti ja kypsennä lohta ja parsaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Tarjoile kaikille ruokailijoille oma annos uunissa kypsennettyä lohta ja parsaa.

MITÄ PIDIT?
3.86