Maku

Lohi-voikukkapiiras

55 min
5
0

Lohi-voikukkapiiras

GL
0
5
Maukas, juustoinen lohi-voikukkapiiras sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.
Teksti Riikka Kaila, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 150 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 5 dlgluteenitonta jauhoseosta (tummaa)
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 150 gvoita
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 rklvettä

Täyte

  • 2 dlvoikukanlehtiä (nuoria)
  • 300 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 3/4 dlvoikukkaa (säilöttyjä nuppuja)
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 kplmunaa
  • 3/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Yhdistä juustoraaste, jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi joukkoon pehmeä voi. Lisää keltuaiset ja sen verran vettä, että saat tasaisen taikinan.

Painele taikina suorakaiteen muotoisen vuoan (20 x 30 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Valmistele sillä aikaa täytteet: Huuhdo voikukanlehdet ja poista paksuimmat keskiruodit. Hienonna lehdet ja kala. Valuta tarvittava määrä säilöttyjä voikukannuppuja. Yhdistä kerma, munat ja mausteet.

Ripottele esipaistetun pohjan päälle kala, voikukannuput ja -lehdet. Kaada päälle kerma-munaseos.

Paista lohi-voikukkapiirasta 20–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä