Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Säilötyt voikukannuput

48 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 48 h 0 min

Kerää voikukannuput puhtaalta kasvupaikalta. Katkaise nuput niin, että vartta ei tule mukaan. Säilötyt voikukannuput säilyvät jääkaapissa 1-2 viikkoa.

Reseptin ainekset
1 annosta
2 1/2 dl
voikukkaa (nuppuja)
1 dl
vettä
3/4 dl
valkoviinietikkaa
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa

Säilötyt voikukannuput – ohje:

  1. Huuhtele nuput ja ryöppää niitä minuutti kiehuvassa, runsaassa vedessä.
  2. Valuta ryöppäysvesi ja anna nuppujen valua ja jäähtyä etikkaliemen teon ajan.
  3. Valmista etikkaliemi. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi sekoittaen.
  4. Pane valuneet voikukannuput kannelliseen astiaan ja kaada kuuma etikkaliemi päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä peitettynä jääkaappiin.
  5. Anna voikukannuppujen tekeytyä pari päivää ja käytä ruoanvalmistukseen tai maistele sellaisenaan.

Vinkit!

  • Kerää voikukannuput puhtaalta kasvupaikalta. Katkaise nuput niin, että vartta ei tule mukaan.
  • Säilötyt voikukannuput säilyvät jääkaapissa 1–2 viikkoa.
  • Testaa voikukannuppuja esimerkiksi lohi-voikukkapiirakassa!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt