


Säilötyt voikukannuput
48 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 48 h 0 min
Kerää voikukannuput puhtaalta kasvupaikalta. Katkaise nuput niin, että vartta ei tule mukaan. Säilötyt voikukannuput säilyvät jääkaapissa 1-2 viikkoa.
Reseptin ainekset
1 annosta
2 1/2 dl
voikukkaa (nuppuja)
1 dl
vettä
3/4 dl
valkoviinietikkaa
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
Säilötyt voikukannuput – ohje:
- Huuhtele nuput ja ryöppää niitä minuutti kiehuvassa, runsaassa vedessä.
- Valuta ryöppäysvesi ja anna nuppujen valua ja jäähtyä etikkaliemen teon ajan.
- Valmista etikkaliemi. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi sekoittaen.
- Pane valuneet voikukannuput kannelliseen astiaan ja kaada kuuma etikkaliemi päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä peitettynä jääkaappiin.
- Anna voikukannuppujen tekeytyä pari päivää ja käytä ruoanvalmistukseen tai maistele sellaisenaan.
Vinkit!
- Kerää voikukannuput puhtaalta kasvupaikalta. Katkaise nuput niin, että vartta ei tule mukaan.
- Säilötyt voikukannuput säilyvät jääkaapissa 1–2 viikkoa.
- Testaa voikukannuppuja esimerkiksi lohi-voikukkapiirakassa!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat