Maku

Säilötyt voikukannuput

48 h 15 min
0
0

Säilötyt voikukannuput

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Kerää voikukannuput puhtaalta kasvupaikalta. Katkaise nuput niin, että vartta ei tule mukaan. Säilötyt voikukannuput säilyvät jääkaapissa 1-2 viikkoa.
Teksti Riikka Kaila, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 2 1/2 dlvoikukkaa (nuppuja)
  • 1 dlvettä
  • 3/4 dlvalkoviinietikkaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

48 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN48 h

Huuhtele nuput ja ryöppää niitä minuutti kiehuvassa, runsaassa vedessä.

Valuta ryöppäysvesi ja anna nuppujen valua ja jäähtyä etikkaliemen teon ajan.

Valmista etikkaliemi. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi sekoittaen.

Pane valuneet voikukannuput kannelliseen astiaan ja kaada kuuma etikkaliemi päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä peitettynä jääkaappiin.

Anna voikukannuppujen tekeytyä pari päivää ja käytä ruoanvalmistukseen tai maistele sellaisenaan.

* Kerää voikukannuput puhtaalta kasvupaikalta. Katkaise nuput niin, että vartta ei tule mukaan.

* Säilötyt voikukannuput säilyvät jääkaapissa 1–2 viikkoa.

Vinkki!

Löydät reseptihausta Lohi-voikukkapiiraan!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä