Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohi-perunasalaatti

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Lohi-perunasalaatti yhdistää kesän lempiainekset: uudet perunat, savukalan, ruohosipulin ja sinapin. Voit valmistaa salaatin myös edellispäivänä keitetyistä kylmistä perunoista.

3.9.2010
Reseptin ainekset
4 annosta
Lohi-perunasalaatti
1 kg
uutta perunaa
400 g
lohta (tai muuta savukalaa)
4
keitettyä munaa
1 ruukku
jääsalaattia (tai roomansalaattia)
Sinappi-ruohosipulikastike
1 dl
rypsiöljyä
½ dl
ruohosipulia (silputtuna)
2 rkl
sinappia (karkeaa)
1½ tl
hunajaa (juoksevaa)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria

Lohi-perunasalaatti – ohje:

  1. Pese perunat huolellisesti. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 15–20 minuuttia.
  2. Valuta perunat ja laita kattilaan hetkeksi talouspaperiarkki imemään perunoista ylimääräinen kosteus.
  3. Yhdistä sinappi-ruohosipulikastikkeen ainekset. Lisää kastike vielä lämpimiin perunoihin.
  4. Perkaa savukala nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kuori ja lohko munat. Huuhtele ja kuivaa salaatti.
  5. Sommittele vadille salaattia, perunoita, savukalaa ja kananmunaa.
  6. Tarjoa lohi-perunasalaatti esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.

Vinkki!

Katso myös suosittu perinteisen perunasalaatin ohje. Arkeen ja juhlaan sopiva herkku maistuu juuri sopivasti majoneesilta ja maustekurkulta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt