Lohi-perunasalaatti
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minLohi-perunasalaatti yhdistää kesän lempiainekset: uudet perunat, savukalan, ruohosipulin ja sinapin. Voit valmistaa salaatin myös edellispäivänä keitetyistä kylmistä perunoista.
GL
LA
MA
3.3
Kuvat
Julkaistu 3.9.2010

Lohi-perunasalaatti
Reseptin ainekset (4 annosta)
Lohi-perunasalaatti
- 1 kguutta perunaa
- 400 glohta (tai muuta savukalaa)
- 4keitettyä munaa
- 1 ruukkujääsalaattia (tai roomansalaattia)
Sinappi-ruohosipulikastike
- 1 dlrypsiöljyä
- ½ dlruohosipulia (silputtuna)
- 2 rklsinappia (karkeaa)
- 1½ tlhunajaa (juoksevaa)
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Lohi-perunasalaatti valmistuu näin:
- Pese perunat huolellisesti. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 15–20 minuuttia.
- Valuta perunat ja laita kattilaan hetkeksi talouspaperiarkki imemään perunoista ylimääräinen kosteus.
- Yhdistä sinappi-ruohosipulikastikkeen ainekset. Lisää kastike vielä lämpimiin perunoihin.
- Perkaa savukala nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kuori ja lohko munat. Huuhtele ja kuivaa salaatti.
- Sommittele vadille salaattia, perunoita, savukalaa ja kananmunaa.
- Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.

Savukala-perunasalaatti
Maku

Nopea ja maukas kesäherkku: pottusalaatti savukalalla
Kotivinkki

Saksalainen perunasalaatti
Maku

Sinappinen parsa-perunasalaatti
Maku

Parsa-perunasalaatti
Maku

Papu-perunasalaatti – ruokaisa, raikas ja herkullinen
Maku

Perunasalaatti uusista perunoista
Maku

Pekoni-perunasalaatti – lämmin herkku, joka vie kielen mennessään
Maku