3,3(3)
Lohi-perunasalaatti
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Lohi-perunasalaatti yhdistää kesän lempiainekset: uudet perunat, savukalan, ruohosipulin ja sinapin. Voit valmistaa salaatin myös edellispäivänä keitetyistä kylmistä perunoista.
3.9.2010
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Lohi-perunasalaatti
1 kguutta perunaa
400 glohta (tai muuta savukalaa)
4keitettyä munaa
1 ruukkujääsalaattia (tai roomansalaattia)
Sinappi-ruohosipulikastike
1 dlrypsiöljyä
½ dlruohosipulia (silputtuna)
2 rklsinappia (karkeaa)
1½ tlhunajaa (juoksevaa)
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria

Lohi-perunasalaatti valmistuu näin:

  1. Pese perunat huolellisesti. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 15–20 minuuttia.
  2. Valuta perunat ja laita kattilaan hetkeksi talouspaperiarkki imemään perunoista ylimääräinen kosteus.
  3. Yhdistä sinappi-ruohosipulikastikkeen ainekset. Lisää kastike vielä lämpimiin perunoihin.
  4. Perkaa savukala nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kuori ja lohko munat. Huuhtele ja kuivaa salaatti.
  5. Sommittele vadille salaattia, perunoita, savukalaa ja kananmunaa.
  6. Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.