


Lohi-perunasalaatti
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Lohi-perunasalaatti yhdistää kesän lempiainekset: uudet perunat, savukalan, ruohosipulin ja sinapin. Voit valmistaa salaatin myös edellispäivänä keitetyistä kylmistä perunoista.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lohi-perunasalaatti
1 kg
uutta perunaa
400 g
lohta (tai muuta savukalaa)
4
keitettyä munaa
1 ruukku
jääsalaattia (tai roomansalaattia)
Sinappi-ruohosipulikastike
1 dl
rypsiöljyä
½ dl
ruohosipulia (silputtuna)
2 rkl
sinappia (karkeaa)
1½ tl
hunajaa (juoksevaa)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lohi-perunasalaatti – ohje:
- Pese perunat huolellisesti. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 15–20 minuuttia.
- Valuta perunat ja laita kattilaan hetkeksi talouspaperiarkki imemään perunoista ylimääräinen kosteus.
- Yhdistä sinappi-ruohosipulikastikkeen ainekset. Lisää kastike vielä lämpimiin perunoihin.
- Perkaa savukala nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kuori ja lohko munat. Huuhtele ja kuivaa salaatti.
- Sommittele vadille salaattia, perunoita, savukalaa ja kananmunaa.
- Tarjoa lohi-perunasalaatti esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.
Vinkki!
Katso myös suosittu perinteisen perunasalaatin ohje. Arkeen ja juhlaan sopiva herkku maistuu juuri sopivasti majoneesilta ja maustekurkulta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat