Maku

Lohi-perunasalaatti

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Lohi-perunasalaatti yhdistää kesän lempiainekset: uudet perunat, savukalan, ruohosipulin ja sinapin. Voit valmistaa salaatin myös edellispäivänä keitetyistä kylmistä perunoista.
GL
LA
MA
3.3
0
Julkaistu: 3.9.2010


Reseptin ainekset (4 annosta)

Lohi-perunasalaatti

  • 1 kguutta perunaa
  • 400 glohta (tai muuta savukalaa)
  • 4keitettyä munaa
  • 1 ruukkujääsalaattia (tai roomansalaattia)

Sinappi-ruohosipulikastike

  • 1 dlrypsiöljyä
  • ½ dlruohosipulia (silputtuna)
  • 2 rklsinappia (karkeaa)
  • 1½ tlhunajaa (juoksevaa)
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Lohi-perunasalaatti valmistuu näin:

  1. Pese perunat huolellisesti. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 15–20 minuuttia.
  2. Valuta perunat ja laita kattilaan hetkeksi talouspaperiarkki imemään perunoista ylimääräinen kosteus.
  3. Yhdistä sinappi-ruohosipulikastikkeen ainekset. Lisää kastike vielä lämpimiin perunoihin.
  4. Perkaa savukala nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kuori ja lohko munat. Huuhtele ja kuivaa salaatti.
  5. Sommittele vadille salaattia, perunoita, savukalaa ja kananmunaa.
  6. Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.
Kommentoi »