Maku

Lohi-nuudelisalaatti

1 h
0
0

Lohi-nuudelisalaatti

Kylmä lohinuudelisalaatti vie makumatkalle Aasiaan. Annoksen voit myös halutessasi tehdä lämpimänä.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 500 glohifileetä
  • nuudeleita
  • suolaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 dlpunakaalia
  • 2 kplkevätsipulia silputtuna

kastike

  • 3,5 rklvähäsuolaista soijaa
  • 2,5 rklriisiviinietikkaa
  • 1,5 rklseesamiöljyä
  • 1,5 rklchiliöljyä
  • 1 rklraastettua inkivääriä

Koristeluun

  • 1 kplvihreä chili
  • tuoreita yrttejä (thaibasilikaa, basilikaa, korianteria)
  • vaaleita seesaminsiemeniä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN20 min

Aloita maustamalla lohi suolalla ja sitruunamehulla. 

Paista lohi uunissa sopivaan kypsyysasteeseen. Itse käytin paistomittaria ja paistoin fileet 50 asteisiksi.

Keitä nuudelit suolavedessä.

Valmista nuudeleiden kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Maista ja lisää mausteita jos tarvetta. 

Silppua kevätsipuli ja punakaali, vihreä chili sekä yrtit. 

Jäähdytä lohi ja nuudelit kun ne ovat valmiit (jos haluat syödä annoksen lämpimänä tarjoile annos heti).

Sekoita kastike nuudeleihin. Säästä hieman kastiketta tarjoiluun. 

Lisää kasvikset nuudeleiden joukkoon. 

Korustele lohi seesaminsiemenillä.

Nosta annos nuudeleita lautaselle, lisää lohifile ja koristele vihreällä chilillä.

Lisää annokseen ruokalusikallinen nuudeleiden kastiketta ja tarjoile. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä