Lohi-nuudelisalaatti – kokoa japanilaishenkiset annokset soijassa marinoidusta kalasta, rouskuvista kasviksista ja merilevälastuista
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minLohi-nuudelisalaatin viimeistelee sen päälle kaadettava maukas liemi, joka syntyy lohen paistamisesta. Paahdetut merilevälastut tuovat japanilaishenkiseen salaattiin suolaisen, merellisen maun.
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.12.2019

Lohi-nuudelisalaatti – kokoa japanilaishenkiset annokset soijassa marinoidusta kalasta, rouskuvista kasviksista ja merilevälastuista
Reseptin ainekset (4 annosta)
Nuudelisalaatti
- 100 griisinuudelia
- 3 rklponzu-soijaa
- 2 rklöljyä
- 2 rkllimen mehua
- 2porkkanaa
- 1suippopaprika
- 2kevätsipulia
- 1 rku korianteria
- 200 g jäävuorisalaattia
- 1 rs (170 g)rouskuvaa silmusalaattia
- (nori snack -merilevää)
Marinoitu ponzulohi
- 500 glohifilettä
- ½ tlsoijaa
- 2 rklponzu-soijaa
- 2 rkllimen mehua
- 1 rklmirin-viinietikkaa
Lohi-nuudelisalaatti valmistetaan näin:
- Pyyhi lohifilee talouspaperilla. Ripottele suola pinnalle. Sekoita marinadi eli ponzusoija, limen mehu ja mirin kulhossa. Leikkaa lohifilee 3–4-senttisiksi viipaleiksi ja laita kulhoon marinadin joukkoon nahkapuoli ylöspäin. Anna maustua vähintään 30 minuuttia.
- Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeella, valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Sekoita salaattikulhossa ponzusoija, öljy ja limen mehu. Sekoita joukkoon riisinuudelit. Pyöräytä kauhalla sekaisin.
- Kuori ja leikkaa porkkanat julienneveitsellä tai mandoliinileikkurilla ohuiksi lastuiksi. Huuhtele suippopaprika, halkaise ja poista siemenet, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kevätsipulit. Hienonna korianteri. Huuhtele ja suikaloi jäävuorisalaatti. Sekoita kaikki kasvikset, yrtit ja silmusalaatti riisinuudelien joukkoon maustumaan.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää lohipalat marinadeineen. Paista 6 minuuttia käännellen. Nosta lohet salaatin päälle. Valuta paistolientä pinnalle. Pirskottele salaatille lisäksi halutessasi ponzusoijaa ja seesaminsiemenöljyä ja murustele merilevää pinnalle.
Vinkki!
Riisinuudelin pinta jää helposti ikävän limaiseksi, mutta siihen auttaa keitettyjen nuudelien huolellinen huuhtelu ennen maustekastikkeen lisäämistä.

Lohisalaatti Tom yam eli thaimaalainen lohisalaatti
Kotivinkki

Teriyaki-lohisalaatti
Maku

Lohisalaattiwrapit
Maku

Lohi-kikhernekvinoa
Kotivinkki

Ruokaisa lohipyörykkäsalaatti
Maku

Kukkakaalipoke savulohella – terveellinen trendiruoka, joka taltuttaa isommankin nälän
Kotivinkki

Savulohisalaatti – raikas ja simppeli ohje toimii takuuvarmasti sekä illanistujaisissa että juhlien noutopöydässä
Kotivinkki

Yum Woon Sen (Lasinuudelisalaatti)
Maku