Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Lohi-munavoileipäkakku yhdistää savulohitahnan ja kananmunatäytteen maukkaaksi herkuksi
3 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 2 h 0 min
Pyöreä, irtopohjavuokaan tehty voileipäkakku on kätevä, sillä niitä voi kasata jääkaappiin monta päällekkäin. Raikkaan savulohitahnan ja lempeän kananmunatäytteen yhdistelmä on varma hitti juhlapöydässä.
Reseptin ainekset
8 annosta
650 g
saaristolaisleipää (esim. Maalahden limppu)
Lohitäyte
300 g
lämminsavulohta (noin 450 grammaa perkaamatonta)
50 g
tilliä (1 nippu)
2 rkl
sitruunamehua
150 g
ruohosipulituorejuustoa
100 g
ranskankermaa
1/4 tl
valkopippuria
1/4 tl
suolaa
Munatäyte
5
munaa (M-koko)
25 g
voita
200 g
raejuustoa
1/2 dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
1/2 tl
suolaa
Kostutus
1 dl
vettä
2 rkl
sitruunamehua
Päälle
200 g
ruohosipulituorejuustoa
2 rkl
sitruunamehua
Koristelu
10
viiriäisen munaa
100 g
retiisejä
3 rkl
ruohosipulia (hienonnettuna)
1 rku
herneenversoja
Lohi-munavoileipäkakku– ohje:
- Valmista lohitäyte. Pilko kala kulhoon. Lisää sekaan hienonnettu tilli, sitruunamehu, tuorejuusto ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla.
- Valmista toinen täyte. Keitä munia 7 minuuttia. Nosta munat kylmään veteen hetkeksi ja kuori ne. Hienonna munat veitsellä tai leikkurilla. Lisää joukkoon pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi valutettu raejuusto ja hienonnettu ruohosipuli. Mausta suolalla.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja asettele leivät irtopohjavuoan (Ø 20 cm) kokoiselle alueelle vierekkäin kolmeksi kerrokseksi. Laita leipien päälle irtopohjavuoka ja leikkaa sen avulla leivistä ylimääräiset palat pois.
- Leikkaa vuoan pohjalle pala leivinpaperia ja nosta sen päälle ensimmäinen kerros leipäviipaleita. Kostuta sitruunavedellä ja levitä päälle lohitäyte. Lisää toinen kerros leipäviipaleita ja kostuta. Lisää munatäyte ja päälle vielä yksi kerros leipäviipaleita. Kostuta ja paina voileipäkakkua kevyesti. Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli.
- Sekoita keskenään tuorejuusto ja sitruunamehu. Levitä kuorrutus voileipäkakun päälle. Halutessasi voit peittää kakun myös reunoilta.
- Keitä viiriäisen munat paketin ohjeen mukaan ja halkaise ne. Huuhdo retiisit ja leikkaa ne 4 osaan. Koristele kakun pinta viiriäisen munilla ja retiisin lohkoilla. Viimeistele herneenversoilla ja ruohosipulilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat