Lohi-munavoileipäkakku yhdistää savulohitahnan ja kananmunatäytteen maukkaaksi herkuksi
3 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 2 h
Pyöreä, irtopohjavuokaan tehty voileipäkakku on kätevä, sillä niitä voi kasata jääkaappiin monta päällekkäin. Raikkaan savulohitahnan ja lempeän kananmunatäytteen yhdistelmä on varma hitti juhlapöydässä.

Reseptin ainekset 8 annosta
650 gsaaristolaisleipää (esim. Maalahden limppu)
Lohitäyte
300 glämminsavulohta (noin 450 grammaa perkaamatonta)
50 gtilliä (1 nippu)
2 rklsitruunamehua
150 gruohosipulituorejuustoa
100 granskankermaa
1/4 tlvalkopippuria
1/4 tlsuolaa
Munatäyte
5 munaa (M-koko)
25 gvoita
200 graejuustoa
1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)
1/2 tlsuolaa
Kostutus
1 dlvettä
2 rklsitruunamehua
Päälle
200 gruohosipulituorejuustoa
2 rklsitruunamehua
Koristelu
10 viiriäisen munaa
100 gretiisejä
3 rklruohosipulia (hienonnettuna)
1 rkuherneenversoja
Lohi-munavoileipäkakku– ohje:
- Valmista lohitäyte. Pilko kala kulhoon. Lisää sekaan hienonnettu tilli, sitruunamehu, tuorejuusto ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla.
- Valmista toinen täyte. Keitä munia 7 minuuttia. Nosta munat kylmään veteen hetkeksi ja kuori ne. Hienonna munat veitsellä tai leikkurilla. Lisää joukkoon pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi valutettu raejuusto ja hienonnettu ruohosipuli. Mausta suolalla.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja asettele leivät irtopohjavuoan (Ø 20 cm) kokoiselle alueelle vierekkäin kolmeksi kerrokseksi. Laita leipien päälle irtopohjavuoka ja leikkaa sen avulla leivistä ylimääräiset palat pois.
- Leikkaa vuoan pohjalle pala leivinpaperia ja nosta sen päälle ensimmäinen kerros leipäviipaleita. Kostuta sitruunavedellä ja levitä päälle lohitäyte. Lisää toinen kerros leipäviipaleita ja kostuta. Lisää munatäyte ja päälle vielä yksi kerros leipäviipaleita. Kostuta ja paina voileipäkakkua kevyesti. Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli.
- Sekoita keskenään tuorejuusto ja sitruunamehu. Levitä kuorrutus voileipäkakun päälle. Halutessasi voit peittää kakun myös reunoilta.
- Keitä viiriäisen munat paketin ohjeen mukaan ja halkaise ne. Huuhdo retiisit ja leikkaa ne 4 osaan. Koristele kakun pinta viiriäisen munilla ja retiisin lohkoilla. Viimeistele herneenversoilla ja ruohosipulilla.