Kotivinkki

Rouskuvaa ja mehevää! Lohi-kaalisalaatti saa täyteläisen lisän maapähkinäkastikkeesta – tästäkö uusi lounassuosikki?

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Lohi-kaalisalaatissa on aasialainen vivahde, kiitos maapähkinäkastikkeen ja thaibasilikan. Rapea kaali, mehevä lohi ja täyteläinen kastike täydentävät toisiaan kivasti. Joko saa syödä?
MU
MA
GL
0
0
Julkaistu: 11.5.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

Marinoitu lohi

  • 400 gruodotonta lohifileetä
  • ½ dlsitruunanmehua
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklseesamiöljyä
  • 1 tlhunajaa

Kaalislaw

  • ¼keräkaalia
  • 100 glehtikaalia
  • 1 rklsitruunanmehua
  • 2 rklöljyä
  • 1 tlhunajaa
  • ½ tlsuolaa

Maapähkinäkastike

  • ½ dlmaapähkinävoita
  • 2 rklvettä
  • 1 rklsoijaa
  • 2 rkllimenmehua

Lisäksi

  • 3kevätsipulia
  • 2isoa porkkanaa
  • 1pinei papaija
  • 1 rkuthaibasilikaa
Tulosta

Lohi-kaalisalaatti valmistuu näin:

  1. Poista lohesta nahka ja leikkaa lohi kuutioiksi. Sekoita sitruunanmehu, suola, seesamiöljy ja hunaja kuutioihin. Anna maustua kylmässä noin 30 minuuttia.
  2. Leikkaa kaalit mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Mausta sitruunanmehulla, öljyllä, hunajalla ja suolalla.
  3. Sekoita kulhossa maapähkinävoi, vesi, soija ja limenmehu.
  4. Hienonna kevätsipuli. Kuori porkkanat ja leikkaa kuorimaveitsellä porkkanoista ohuita lastuja. Kuori, poista siemenet ja leikkaa papaija suikaleiksi. Kääntele isossa kulhossa basilikaa ja kastiketta lukuun ottamatta kaikki salaatin aineet sekaisin. Tarjoa lohi-kaalisalaatti thaibasilikan ja maapähkinäkastikkeen kanssa.
Kommentoi »