


Rouskuva lohi-kaalisalaatti saa täyteläisen lisän maapähkinäkastikkeesta – tästäkö uusi lounassuosikki?
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Lohi-kaalisalaatissa on aasialainen vivahde, kiitos maapähkinäkastikkeen ja thaibasilikan. Rapea kaali, mehevä lohi ja täyteläinen kastike täydentävät toisiaan kivasti. Joko saa syödä?
Reseptin ainekset
4 annosta
Marinoitu lohi
400 g
ruodotonta lohifileetä
½ dl
sitruunanmehua
½ tl
suolaa
1 rkl
seesamiöljyä
1 tl
hunajaa
Kaalislaw
¼
keräkaalia
100 g
lehtikaalia
1 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
öljyä
1 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
Maapähkinäkastike
½ dl
maapähkinävoita
2 rkl
vettä
1 rkl
soijaa
2 rkl
limenmehua
Lisäksi
3
kevätsipulia
2
isoa porkkanaa
1
pieni papaija
1 rku
thaibasilikaa
Lohi-kaalisalaatti valmistuu näin:
- Poista lohesta nahka ja leikkaa lohi kuutioiksi. Sekoita sitruunanmehu, suola, seesamiöljy ja hunaja kuutioihin. Anna maustua kylmässä noin 30 minuuttia.
- Leikkaa kaalit mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Mausta sitruunanmehulla, öljyllä, hunajalla ja suolalla.
- Sekoita kulhossa maapähkinävoi, vesi, soija ja limenmehu.
- Hienonna kevätsipuli. Kuori porkkanat ja leikkaa kuorimaveitsellä porkkanoista ohuita lastuja. Kuori, poista siemenet ja leikkaa papaija suikaleiksi. Kääntele isossa kulhossa basilikaa ja kastiketta lukuun ottamatta kaikki salaatin aineet sekaisin. Tarjoa lohi-kaalisalaatti thaibasilikan ja maapähkinäkastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat