Kotivinkki

Linssipasta – nopea ja vaivaton arkiruoka valmistuu yhden pannun taktiikalla

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Linssipasta on kokeilemisen arvoinen arkiruoka, joka hämmästyttää helppoudellaan. Runsaskuituisen kaurapastan ja linssien yhdistelmä pitää nälän loitolla pitkään.
VE
0
1
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • ½ tlchilijauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 1½ dlpunaisia linssejä (kuivattuja)
  • 1 prk (340 g)tomaattikastiketta (Jävlä sås Bolag)
  • 3 dlvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 200 gkaurapastaa (esim. Torinon kauraparsakaalipasta)
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlbasilikaa
Tulosta

Linssipasta valmistetaan näin:

  1. Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä korkeareunaisessa pannussa. Lisää mausteet.
  2. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää linssit, tomaattikastike, vesi ja fondi pannulle. Keitä pari minuuttia.
  3. Lisää pasta ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes pasta ja linssit ovat kypsiä. Mausta kuivayrteillä.

Vinkki!

Punaisia linssejä ei tarvitse liottaa ja ne kypsyvät kymmenessä minuutissa. Tämän linssipastan idea on, että punaiset linssit ja pasta kypsyvät yhtä aikaa tomaattikastikkeessa.

MITÄ PIDIT?
0