


Linssibolognese – nopsa arkiruoka, josta tykkää koko perhe
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Linssibolognese on herkullinen vaihtoehto tutulle jauhelihakastikkeelle. Haudutettu vegebolognese valmistuu puolessa tunnissa pöytään.
Reseptin ainekset
4 annosta
Linssibolognese
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
oliiviöljyä
400 g
tomaattimurskaa tai kuorittuja tomaatteja
5 dl
vettä
1 rkl
kasvisfondia
2 dl
punaisia linssejä (kuivattuja)
1 rkl
oreganoa
½ tl
suolaa
⅓ tl
chilihiutaleita
⅓ tl
mustapippuria
1 tl
sitruunankuoriraastetta (luomu)
1 rkl
sitruunan mehua
Lisäksi
300 g
spagettia
Linssibolognese valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi ja linssit.
- Keitä noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä ja kastike on sopivan sakeaa.
- Mausta oreganolla, suolalla, chilillä ja pippurilla.
- Lisää myös sitruunankuoriraaste ja mehu. Tarjoa linssibolognese kastike keitetyn spagetin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat