Kotivinkki

Linssibolognese – nopsa arkiruoka, josta tykkää koko perhe

30 min
KA
MA
3.33
0

Linssibolognese on herkullinen vaihtoehto tutulle jauhelihakastikkeelle. Haudutettu vegebolognese valmistuu puolessa tunnissa pöytään.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Linssibolognese

  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 400 gtomaattimurskaa tai kuorittuja tomaatteja
  • 5 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia
  • 2 dlpunaisia linssejä (kuivattuja)
  • 1 rkloreganoa
  • ½ tlsuolaa
  • ⅓ tlchilihiutaleita
  • ⅓ tlmustapippuria
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 1 rklsitruunan mehua

Lisäksi

  • 300 gspagettia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Linssibolognese valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi ja linssit.
  2. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä ja kastike on sopivan sakeaa.
  3. Mausta oreganolla, suolalla, chilillä ja pippurilla.
  4. Lisää myös sitruunankuoriraaste ja mehu. Tarjoa linssibolognese kastike keitetyn spagetin kanssa.
MITÄ PIDIT?
3.33