


Linssi-paprikakeitto balkanilaisella twistillä
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Kaurafraichella pyöristetty linssi-paprikakeitto maistuu vegaanillekin. Tämän keiton erikoisuutena on balkanilainen ajvar-maustetahna ja ripaus kuivattua minttua.
Reseptin ainekset
4 annosta
3 dl
punaisia linssejä (kuivattuja)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
1,2 l
vettä
2 dl
ajvaria (paprika-munakoisotahnaa)
1 rkl
kuivattua minttua
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Lisäksi
1 prk
kaurafraichea (gluteeniton, jos tarve)
- Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
- Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää joukkoon pyree, vesi ja linssit.
- Keitä 30 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää ajvari ja muut mausteet.
- Tarjoa linssi-paprikakeitto kaurafraichen kanssa.
Ajvari on Balkanin alueella käytettävää paprika-munakoisotahnaa, joka sopii monenlaisten kasvis- tai liharuokien mausteeksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat