Linssi-paprikakeitto balkanilaisella twistillä
40 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
30 minKaurafraichella pyöristetty linssi-paprikakeitto maistuu vegaanillekin. Tämän keiton erikoisuutena on balkanilainen ajvar-maustetahna ja ripaus kuivattua minttua.
GL
LA
MA
MU
VE
4
Kuvat
Julkaistu 3.1.2018

Linssi-paprikakeitto balkanilaisella twistillä
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 3 dlpunaisia linssejä (kuivattuja)
- 1sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 2 rkloliiviöljyä
- 2 rkltomaattipyreetä
- 1,2 lvettä
- 2 dlajvaria (paprika-munakoisotahnaa)
- 1 rklkuivattua minttua
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Lisäksi
- 1 prkkaurafraichea (gluteeniton, jos tarve)
Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää joukkoon pyree, vesi ja linssit.
Keitä 30 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää ajvari ja muut mausteet.
Tarjoa linssi-paprikakeitto kaurafraichen kanssa.
Ajvari on Balkanin alueella käytettävää paprika-munakoisotahnaa, joka sopii monenlaisten kasvis- tai liharuokien mausteeksi.