Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Linssi-paprikakeitto balkanilaisella twistillä

40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min

Kaurafraichella pyöristetty linssi-paprikakeitto maistuu vegaanillekin. Tämän keiton erikoisuutena on balkanilainen ajvar-maustetahna ja ripaus kuivattua minttua.

3.1.2018
Reseptin ainekset
4 annosta
3 dl
punaisia linssejä (kuivattuja)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
1,2 l
vettä
2 dl
ajvaria (paprika-munakoisotahnaa)
1 rkl
kuivattua minttua
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Lisäksi
1 prk
kaurafraichea (gluteeniton, jos tarve)
  1. Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
  2. Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää joukkoon pyree, vesi ja linssit.
  3. Keitä 30 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää ajvari ja muut mausteet.
  4. Tarjoa linssi-paprikakeitto kaurafraichen kanssa.

Ajvari on Balkanin alueella käytettävää paprika-munakoisotahnaa, joka sopii monenlaisten kasvis- tai liharuokien mausteeksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt