Maku

Linssi-paprikakeitto balkanilaisella twistillä

40 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
30 min
Kaurafraichella pyöristetty linssi-paprikakeitto maistuu vegaanillekin. Tämän keiton erikoisuutena on balkanilainen ajvar-maustetahna ja ripaus kuivattua minttua.
GL
LA
MA
MU
VE
4
0
Julkaistu 3.1.2018


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 3 dlpunaisia linssejä (kuivattuja)
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1,2 lvettä
  • 2 dlajvaria (paprika-munakoisotahnaa)
  • 1 rklkuivattua minttua
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 prkkaurafraichea (gluteeniton, jos tarve)
Tulosta

Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.

Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää joukkoon pyree, vesi ja linssit.

Keitä 30 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää ajvari ja muut mausteet.

Tarjoa linssi-paprikakeitto kaurafraichen kanssa.

Ajvari on Balkanin alueella käytettävää paprika-munakoisotahnaa, joka sopii monenlaisten kasvis- tai liharuokien mausteeksi.

Kommentoi »