Maku

Linssi-paprikakeitto balkanilaisella twistillä

40 min
GL
LA
MA
MU
VE
0
0

Kaurafraichella pyöristetty linssi-paprikakeitto maistuu vegaanillekin. Tämän keiton erikoisuutena on balkanilainen ajvar-maustetahna ja ripaus kuivattua minttua.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

  • 3 dlpunaisia linssejä (kuivattuja)
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1,2 lvettä
  • 2 dlajvaria (paprika-munakoisotahnaa)
  • 1 rklkuivattua minttua
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 prkkaurafraichea

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.

Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää joukkoon pyree, vesi ja linssit.

Keitä 30 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää ajvari ja muut mausteet.

Tarjoa linssi-paprikakeitto kaurafraichen kanssa.

Ajvari on Balkanin alueella käytettävää paprika-munakoisotahnaa, joka sopii monenlaisten kasvis- tai liharuokien mausteeksi.

MITÄ PIDIT?
0