Maku

Linssi-paprikakeitto balkanilaisella twistillä

40 min
0
0

Linssi-paprikakeitto balkanilaisella twistillä

GL
LA
MA
MU
VE
0
0
Kaurafraichella pyöristetty linssi-paprikakeitto maistuu vegaanillekin. Tämän keiton erikoisuutena on balkanilainen ajvari-maustetahna ja ripaus kuivattua minttua.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 dlpunaisia linssejä (kuivattuja)
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1,2 lvettä
  • 2 dlajvaria (paprika-munakoisotahnaa)
  • 1 rklkuivattua minttua
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 prkkaurafraichea

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.

Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää joukkoon pyree, vesi ja linssit.

Keitä 30 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää ajvari ja muut mausteet.

Tarjoa linssi-paprikakeitto kaurafraichen kanssa.

Vinkki!

Ajvari on Balkanin alueella käytettävää paprika-munakoisotahnaa, joka sopii monenlaisten kasvis- tai liharuokien mausteeksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä