Raparperit riviin! Kokki Linnea Vihosen mehukas raparperikakku on niin hyvää, että hän valmistaa sitä useamman kerran keväässä
3 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h 40 minKokki ja food designer Linnea Vihosen kakkubravuuri on mehukas raparperikakku, joka valmistetaan keikauskakun tapaan. Fariinisokeri-voiseos vuoan pohjalla karamellisoi raparperit ihanasti, ja sitruuna antaa kakulle raikkautta.
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.5.2022

Raparperit riviin! Kokki Linnea Vihosen mehukas raparperikakku on niin hyvää, että hän valmistaa sitä useamman kerran keväässä
Reseptin ainekset (12 annosta)
- 500 graparperia
- 3½ dlvehnäjauhoja
- 2½ dlsokeria
- ½ tlhienoa merisuolaa
- 1 tlruokasoodaa
- ⅓ tlleivinjauhetta
- 1½ dlmietoa oliiviöljyä
- 2 dlturkkilaista jogurttia
- 2munaa
- 1 dlsitruunanmehua
- 2–3sitruunan kuoriraaste (luomu)
- 75 gvoita
- 1 dlfariinisokeria
- 1 rkloliiviöljyä vuoan voiteluun
Viimeistely
- tomusokeria
Sitruunalabneh
- 2 dlturkkilaista jogurttia
- 1 rklsitruunanmehua
- 1 rkltomusokeria
- 2 tlsitruunan kuoriraastetta
Linnea Vihosen raparperikakku – ohje:
- Tee ensin sitruunalabneh. Valuta jogurttia harsoliinan tai suodatinpussin päällä vähintään kaksi tuntia. Mausta labneh sitruunanmehulla ja tomusokerilla. Viimeistele hienoksi raastetulla sitruunankuorella.
- Leikkaa raparperit salmiakinmuotoisiksi, noin 1 cm paksuisiksi paloiksi.
- Yhdistä vehnäjauhot, sokeri, suola, ruokasooda ja leivinjauhe kulhossa ja sekoita.
- Yhdistä oliiviöljy, jogurtti, munat, sitruunanmehu ja hienoksi raastettu sitruunankuori toisessa kulhossa. Kaada kuivat raaka-aineet kosteisiin ja sekoita.
- Voitele irtopohjavuoka (ø 24 cm) oliiviöljyllä. Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja fariinisokeria sähkövatkaimella pari minuuttia. Kostuta kädet vedellä ja painele voi-fariinivoiseos vuoan pohjalle.
- Asettele raparperipalat kauniisti voi-fariinisokeriseoksen päälle. Lusikoi taikina vuokaan niin että raparperipalat pysyvät paikoillaan.
- Paista 160 asteessa uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Aseta leivinpaperilla vuorattu uunipelti kakkuvuoan alle, jottei sokeri valu uunin pohjalle. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla.
- Anna kakun jäähtyä hetki ennen kuin irrotat vuoan. Keikauta kakku vadille niin, että karamellisoituneet raparperiviipaleet jäävät pintaan. Viimeistele tomusokerilla. Tarjoa raparperikakun kanssa sitruunalabnehia.
Linnea Vihonen kertoo raparperikakusta näin:
”Raparperi ja sitruunalabneh tasapainottavat makeahkoa kakkua. Teen kakkua toukokuussa ensin ulkomaisilla ja heti perään kotimaisilla raparpereilla. Fariinisokeri-voiseos vuoan pohjalla karamellisoi raparperit ihanasti.”

Raparperi-valkosuklaakakku – lempeän valkosuklaan ja hapokkaan raparperin makupari tuo palan kesää lautaselle
Unelmien Talo&Koti

Nosta pöytään raikas raparperijuustokakku! Limonadikylpy kaunistaa raparperipalat ennen kakun koristelua
Kotivinkki

Raparperi-mantelipiirakka on kahvipöydän näyttävin ilmestys! Oikaise ja pyöräytä herkku vaivattomasti valmistaikinasta
Maku

Raparperipavlova yhdistää raparperin ja marengin vastustamattomaksi liitoksi – rapsakan herkun viimeistelee ruby-suklaa
Maku

Leivontaguru Markus Hurskaisen kakkubravuuri nostaa munkit uusiin sfääreihin! Upea munkkikakku täytetään raparperilla
Kotivinkki

Mustaherukka-suklaakakku vietteli Anni Hautalan – nappaa suosikkijuontajan täydellisyyttä hipova resepti!
Kotivinkki

Mansikkabritakakku on Sanna Stellanin luottoherkku! ”Olen suurpiirteinen, mutta jostain syystä britakakkuni onnistuu aina”
Kotivinkki

Antti Holman sitruunakakku eli "hyvän hajun kakku" (koska tällä kakulla tuunaat myös kodin tuoksun)