


Raparperit riviin! Kokki Linnea Vihosen mehukas raparperikakku on niin hyvää, että hän valmistaa sitä useamman kerran keväässä
3 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 40 min
Kokki ja food designer Linnea Vihosen kakkubravuuri on mehukas raparperikakku, joka valmistetaan keikauskakun tapaan. Fariinisokeri-voiseos vuoan pohjalla karamellisoi raparperit ihanasti, ja sitruuna antaa kakulle raikkautta.
Reseptin ainekset
12 annosta
500 g
raparperia
3½ dl
vehnäjauhoja
2½ dl
sokeria
½ tl
hienoa merisuolaa
1 tl
ruokasoodaa
⅓ tl
leivinjauhetta
1½ dl
mietoa oliiviöljyä
2 dl
turkkilaista jogurttia
2
munaa
1 dl
sitruunanmehua
2–3
sitruunan kuoriraaste (luomu)
75 g
voita
1 dl
fariinisokeria
1 rkl
oliiviöljyä vuoan voiteluun
Viimeistely
tomusokeria
Sitruunalabneh
2 dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
tomusokeria
2 tl
sitruunan kuoriraastetta
Linnea Vihosen raparperikakku – ohje:
- Tee ensin sitruunalabneh. Valuta jogurttia harsoliinan tai suodatinpussin päällä vähintään kaksi tuntia. Mausta labneh sitruunanmehulla ja tomusokerilla. Viimeistele hienoksi raastetulla sitruunankuorella.
- Leikkaa raparperit salmiakinmuotoisiksi, noin 1 cm paksuisiksi paloiksi.
- Yhdistä vehnäjauhot, sokeri, suola, ruokasooda ja leivinjauhe kulhossa ja sekoita.
- Yhdistä oliiviöljy, jogurtti, munat, sitruunanmehu ja hienoksi raastettu sitruunankuori toisessa kulhossa. Kaada kuivat raaka-aineet kosteisiin ja sekoita.
- Voitele irtopohjavuoka (ø 24 cm) oliiviöljyllä. Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja fariinisokeria sähkövatkaimella pari minuuttia. Kostuta kädet vedellä ja painele voi-fariinivoiseos vuoan pohjalle.
- Asettele raparperipalat kauniisti voi-fariinisokeriseoksen päälle. Lusikoi taikina vuokaan niin että raparperipalat pysyvät paikoillaan.
- Paista 160 asteessa kieroilmatoiminnolla tai 175 asteessa normaalilla ylä- ja alalämmöllä uunin keskitasolla 40–45 minuuttia. Aseta leivinpaperilla vuorattu uunipelti kakkuvuoan alle, jottei sokeri valu uunin pohjalle. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla.
- Anna kakun jäähtyä hetki ennen kuin irrotat vuoan. Keikauta kakku vadille niin, että karamellisoituneet raparperiviipaleet jäävät pintaan. Viimeistele tomusokerilla. Tarjoa raparperikakun kanssa sitruunalabnehia.
Linnea Vihonen kertoo raparperikakusta näin:
”Raparperi ja sitruunalabneh tasapainottavat makeahkoa kakkua. Teen kakkua toukokuussa ensin ulkomaisilla ja heti perään kotimaisilla raparpereilla. Fariinisokeri-voiseos vuoan pohjalla karamellisoi raparperit ihanasti.”


Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat