Suosikkidrinkki sukelsi jälkiruokaan! Limoncello spritz -juustokakut lumoavat ensimmäisestä lusikallisesta lähtien
2 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
2 h Limoncello spritz -drinkin makuiset annosjuustokakut ovat näyttävä jälkiruoka – herkullisuudesta puhumattakaan! Mantelikeksipohja, valkosuklainen juustotäyte ja limoncello-kiille muodostavat täydellisen kombon.
KA
3.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.7.2022

Suosikkidrinkki sukelsi jälkiruokaan! Limoncello spritz -juustokakut lumoavat ensimmäisestä lusikallisesta lähtien
Reseptin ainekset (4–5 annosta)
- 150 gcantuccini- eli mantelikeksejä
Täyte
- 100 gvalkosuklaata
- 200 gsitruunatuorejuustoa
- 1 tlvaniljasokeria
- 2 dlvispikermaa
Limoncello-hyytelö
- 1½ dlsitruunalikööriä ((Limoncello))
- 1½ dlkivennäisvettä
- (keltaista pastaväriä)
- 2liivatelehteä
Koristelu
- minisitruunoita, sitruunamelissaa, hunajakukkia
Limoncello spritz -juustokakut – ohje:
- Hienonna mantelikeksit veitsellä pieniksi paloiksi ja pane lasien pohjalle.
- Paloittele ja sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
- Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää suklaa koko ajan sekoittaen.
- Vatkaa kerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele varovasti täytteeseen.
- Lusikoi tai pursota täyte keksimurun päälle. Nosta lasit peitettyinä jääkaappiin ja anna jähmettyä puoli tuntia.
- Valmista hyytelö. Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi.
- Sekoita likööri ja kivennäisvesi. Värjää halutessasi seos pastavärillä keltaisemmaksi.
- Nosta liivatelehdet pieneen kulhoon, älä purista ylimääräisiä vesiä pois. Sulata mikrossa noin 15 sekuntia. Sekoita liivateseos likööriseokseen.
- Kaada seos laseihin juustokakun päälle. Nosta lasit jääkaappiin tunniksi. Viimeistele sitruunaviipaleilla, sitruunamelissalla ja kukilla.

Limoncello-juustokakku – raikas herkku viettelee maulla, jonka salaisuutena on tilkka italialaista sitruunalikööriä
Kotivinkki

Sitruuna-kookospallot – raikkaan makea pikaherkku taltuttaa pahemmankin sokerihimon
Meillä kotona

Limoncelloa ja sitruunankuorta – nämä pienet hedelmäkakut ovat kirpsakan makeita hurmureita
Maku

Pienet sitruunajuustokakut sous vide -tekniikalla – näin valmistat suloisen pehmeän jälkiruoan!
Maku

Sitruunajuustokakku – yksinkertaisesti täydellinen herkku!
Meillä kotona

Sitruunapiirakka
Maku

Sitruuna-marenkipiirakka
Maku

Limoncello-sorbetti
Maku