


Suosikkidrinkki sukelsi jälkiruokaan! Limoncello spritz -juustokakut lumoavat ensimmäisestä lusikallisesta lähtien
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Limoncello spritz -drinkin makuiset annosjuustokakut ovat näyttävä jälkiruoka – herkullisuudesta puhumattakaan! Mantelikeksipohja, valkosuklainen juustotäyte ja limoncello-kiille muodostavat täydellisen kombon.
Reseptin ainekset
4–5 annosta
150 g
cantuccini- eli mantelikeksejä
Täyte
100 g
valkosuklaata
200 g
sitruunatuorejuustoa
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vispikermaa
Limoncello-hyytelö
1½ dl
sitruunalikööriä (Limoncello)
1½ dl
kivennäisvettä
(keltaista pastaväriä)
2
liivatelehteä
Koristelu
minisitruunoita, sitruunamelissaa, hunajakukkia
Limoncello spritz -juustokakut – ohje:
- Hienonna mantelikeksit veitsellä pieniksi paloiksi ja pane lasien pohjalle.
- Paloittele ja sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
- Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää suklaa koko ajan sekoittaen.
- Vatkaa kerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele varovasti täytteeseen.
- Lusikoi tai pursota täyte keksimurun päälle. Nosta lasit peitettyinä jääkaappiin ja anna jähmettyä puoli tuntia.
- Valmista hyytelö. Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi.
- Sekoita likööri ja kivennäisvesi. Värjää halutessasi seos pastavärillä keltaisemmaksi.
- Nosta liivatelehdet pieneen kulhoon, älä purista ylimääräisiä vesiä pois. Sulata mikrossa noin 15 sekuntia. Sekoita liivateseos likööriseokseen.
- Kaada seos varovasti laseihin juustokakun päälle. Nosta lasit jääkaappiin noin tunniksi, kunnes pinta on hyytynyt. Viimeistele sitruunaviipaleilla, sitruunamelissalla ja kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat