Maku

Suosikkidrinkki sukelsi jälkiruokaan! Limoncello spritz -juustokakut lumoavat ensimmäisestä lusikallisesta lähtien

2 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h
Limoncello spritz -drinkin makuiset annosjuustokakut ovat näyttävä jälkiruoka – herkullisuudesta puhumattakaan! Mantelikeksipohja, valkosuklainen juustotäyte ja limoncello-kiille muodostavat täydellisen kombon.
KA
3.3
0
Julkaistu: 19.7.2022


Reseptin ainekset (4–5 annosta)

  • 150 gcantuccini- eli mantelikeksejä

Täyte

  • 100 gvalkosuklaata
  • 200 gsitruunatuorejuustoa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 dlvispikermaa

Limoncello-hyytelö

  • 1½ dlsitruunalikööriä ((Limoncello))
  • 1½ dlkivennäisvettä
  • (keltaista pastaväriä)
  • 2liivatelehteä

Koristelu

  • minisitruunoita, sitruunamelissaa, hunajakukkia
Tulosta

Limoncello spritz -juustokakut – ohje:

  1. Hienonna mantelikeksit veitsellä pieniksi paloiksi ja pane lasien pohjalle.
  2. Paloittele ja sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
  3. Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää suklaa koko ajan sekoittaen.
  4. Vatkaa kerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele varovasti täytteeseen.
  5. Lusikoi tai pursota täyte keksimurun päälle. Nosta lasit peitettyinä jääkaappiin ja anna jähmettyä puoli tuntia.
  6. Valmista hyytelö. Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi.
  7. Sekoita likööri ja kivennäisvesi. Värjää halutessasi seos pastavärillä keltaisemmaksi.
  8. Nosta liivatelehdet pieneen kulhoon, älä purista ylimääräisiä vesiä pois. Sulata mikrossa noin 15 sekuntia. Sekoita liivateseos likööriseokseen.
  9. Kaada seos laseihin juustokakun päälle. Nosta lasit jääkaappiin tunniksi. Viimeistele sitruunaviipaleilla, sitruunamelissalla ja kukilla.

Kommentoi »