Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
pikkujoulukakku

Limoncello-pistaasikakku on pelkkää parhautta: ricottaa, sitruunaa, pistaasia, mascarponea ja limoncello-viikunoita – saattaa olla, ettei yksi pala riitä!

2 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 15 min

Pikkujoulukakussa on limoncelloa kolmessa kerroksessa: pohjassa, kuorrutteessa sekä päälle kasatuissa viikunoissa. Nämä maut kuljettavat maailmalle!

25.11.2024

Reseptin ainekset
10 annosta
100 g
voita
3½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
3½ dl
ricottajuustoa
3
munaa
1
vaniljatangon siemenet
1 tl
sitruunankuoriraastetta
½ dl
limoncelloa
50 g
pistaasipähkinöitä
Muru
30 g
voita
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 tl
kanelia
Mascarponevaahto
2 dl
vispikermaa
1 rs (250 g)
mascaponejuustoa
2 rkl
tomusokeria
3 rkl
limoncelloa
Limoncelloviikunat
6
viikunaa
2 rkl
hunajaa
2 rkl
limoncelloa

Limoncello-pistaasikakku – ohje:

  1. Aseta kakkuvuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Sulata voi.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa ricotta, munat, vanilja, sitruunankuori ja limoncello kevyesti. Lisää jäähtynyt voisula. Sekoita kuivat aineet nopeasti joukkoon.
  3. Rouhi pistaasipähkinät (säästä halutessasi hieman koristeluun) ja sekoita varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes pinta on kullanruskea ja kakkuun tökättyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä kakku.
  5. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi ja sekoita. Levitä seos pellille ja paahda uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  6. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone, tomusokeri ja limoncello. (Voit halutessasi kiehauttaa limoncellosta alkoholin pois.) Vaahdota, kunnes seos on kuohkeaa. Varo vatkaamasta liikaa.
  7. Huuhtele viikunat ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita kulhossa hunaja ja limoncello. (Kiehauta halutessasi limoncellosta alkoholi pois.) Pyörittele viikunat hunajaseoksessa.
  8. Irrota kakku vuoasta ja pane tarjoiluvadille. Levitä päälle mascarponevaahto ja ripottele muru pinnalle. Asettele viikunat päälle. Viimeistele halutessasi pistaasipähkinöillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt