


pikkujoulukakku
Limoncello-pistaasikakku on pelkkää parhautta: ricottaa, sitruunaa, pistaasia, mascarponea ja limoncello-viikunoita – saattaa olla, ettei yksi pala riitä!
2 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 15 min
Pikkujoulukakussa on limoncelloa kolmessa kerroksessa: pohjassa, kuorrutteessa sekä päälle kasatuissa viikunoissa. Nämä maut kuljettavat maailmalle!
Reseptin ainekset
10 annosta
100 g
voita
3½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
3½ dl
ricottajuustoa
3
munaa
1
vaniljatangon siemenet
1 tl
sitruunankuoriraastetta
½ dl
limoncelloa
50 g
pistaasipähkinöitä
Muru
30 g
voita
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 tl
kanelia
Mascarponevaahto
2 dl
vispikermaa
1 rs (250 g)
mascaponejuustoa
2 rkl
tomusokeria
3 rkl
limoncelloa
Limoncelloviikunat
6
viikunaa
2 rkl
hunajaa
2 rkl
limoncelloa
Limoncello-pistaasikakku – ohje:
- Aseta kakkuvuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Sulata voi.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa ricotta, munat, vanilja, sitruunankuori ja limoncello kevyesti. Lisää jäähtynyt voisula. Sekoita kuivat aineet nopeasti joukkoon.
- Rouhi pistaasipähkinät (säästä halutessasi hieman koristeluun) ja sekoita varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes pinta on kullanruskea ja kakkuun tökättyyn puutikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä kakku.
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi ja sekoita. Levitä seos pellille ja paahda uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone, tomusokeri ja limoncello. (Voit halutessasi kiehauttaa limoncellosta alkoholin pois.) Vaahdota, kunnes seos on kuohkeaa. Varo vatkaamasta liikaa.
- Huuhtele viikunat ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita kulhossa hunaja ja limoncello. (Kiehauta halutessasi limoncellosta alkoholi pois.) Pyörittele viikunat hunajaseoksessa.
- Irrota kakku vuoasta ja pane tarjoiluvadille. Levitä päälle mascarponevaahto ja ripottele muru pinnalle. Asettele viikunat päälle. Viimeistele halutessasi pistaasipähkinöillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat