Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunaista moussea ja marenkia! Tässä tulee juhlien hurmaavin jälkkäri: limoncello-pavlova

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Raikkaanmakea limoncello-pavlova kootaan basilikalla maustetuista marengeista, joiden joukkoon lusikoidaan timjamilla maustettua limoncello-moussea, marjoja ja pistaasipähkinöitä. Rento mutta tyylikäs kerrosjälkiruoka kevään ja kesän juhliin!

6.5.2024
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Marengit
1 rku
basilikaa
1½ tl
valkoviinietikkaa
6
valkuaista
3¾ dl
erikoishienoa sokeria
Limoncello-mousse
4 dl
vispikermaa
1 pkt (250 g)
mascarponejuustoa
1 dl
tomusokeria
1½ dl
lemon curd -sitruunatahnaa
3 rkl
limoncelloa eli sitruunalikööriä
2 rkl
timjamia hienonnettuna
Lisäksi
400 g
marjoja (esim. vadelmia, pensasmustikoita ja karhunvatukoita)
50 g
pistaasipähkinöitä
1
sitruunan raastettu kuori
timjamia
basilikaa

Limoncello-pavlova – ohje:

  1. Soseuta basilika ja viinietikka.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri erissä vähitellen samalla vatkaten. Lisää basilika-etikkaseos ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää. Lusikoi marenki noin kahdeksaksi keoksi leivinpaperin päälle pellille. Paista 120-asteisessa uunissa 1–1,5 tuntia, kunnes marengit ovat pinnalta rapeita, mutta sisältä hieman sitkeitä.
  3. Tee mousse. Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone kermavaahtoon. Mausta tomusokerilla, lemon curdilla, limoncellolla ja timjamilla.
  4. Rouhi pähkinät. Kokoa pavlovat tarjoiluvadille moussen, marjojen ja pähkinöiden kanssa rennosti kakun muotoon. Viimeistele sitruunankuoriraasteella ja yrteillä.

Vinkki!

Paista marengit ennakkoon ja säilytä kannellisessa rasiassa kuivassa. Valmista mousse juhlia edeltävänä päivänä ja säilytä jääkaapissa. Kokoa jälkiruoka juuri ennen tarjoilua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt