


Limemarengilla täytetyt piparikierteet – joulupiparien uusi versio saa herkkusuun hyräilemään ilosäveliä
1 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 10 min
Kaipaatko joulun herkkupöytään jotakin uutta? Kokeile limemarengilla täytettyjä piparikierteitä! Piparit säilyttävät rapeutensa, kun pakkaat ne tiiviiseen purkkiin parin sokeripalan kanssa. Sokeri imee kosteuden ja piparit pysyvät rapeina. Marenkipiparit voi myös pakastaa.
Reseptin ainekset
noin 60 kpl
500 g
piparkakkutaikinaa
Täyte
1
valkuainen
1 dl
erikoishienoa sokeria (Siro)
1
limetin kuori
1 rkl
limetin mehua
Limemarengilla täytetyt piparikierteet – ohje:
- Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.
- Sekoita marenkivaahtoon raastettu limetin kuori ja mehu.
- Jaa piparitaikina kahteen osaan. Kauli toinen taikinapala suorakaiteen (20 × 30 cm) muotoiseksi levyksi.
- Levitä puolet marengista taikinalevylle. Kääri levy pitkältä sivulta löyhäksi rullaksi.
- Nosta rulla pakastimeen kovettumaan puoleksi tunniksi. Leivo toinen rulla samoin.
- Leikkaa rullat terävällä veitsellä noin sentin viipaleiksi. Muotoile viipaleet pyöreiksi leivinpaperin päällä. Pyyhkäise ulos pursunnut marenki veitsenkärjellä takaisin kierteen päälle.
- Paista marenkipipareita 175 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Anna limemarengilla täytettyjen piparikierteiden jäähtyä pellillä ja irrota lastalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat