Limemarengilla täytetyt piparikierteet – joulupiparien uusi versio saa herkkusuun hyräilemään ilosäveliä

1 h 30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 10 min
Kaipaatko joulun herkkupöytään jotakin uutta? Kokeile limemarengilla täytettyjä piparikierteitä! Piparit säilyttävät rapeutensa, kun pakkaat ne tiiviiseen purkkiin parin sokeripalan kanssa. Sokeri imee kosteuden ja piparit pysyvät rapeina. Marenkipiparit voi myös pakastaa.
KA
0
0
Julkaistu: 9.12.2020


Ainekset (noin 60 kpl)

  • 500 gpiparkakkutaikinaa

Täyte

  • 1valkuainen
  • 1 dlerikoishienoa sokeria (Siro)
  • 1limetin kuori
  • 1 rkllimetin mehua
Tulosta

Limemarengilla täytetyt piparikierteet leivotaan näin:

  1. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita marenkivaahtoon raastettu limetin kuori ja mehu.
  3. Jaa piparitaikina kahteen osaan. Kauli toinen taikinapala suorakaiteen (20 × 30 cm) muotoiseksi levyksi.
  4. Levitä puolet marengista taikinalevylle. Kääri levy pitkältä sivulta löyhäksi rullaksi.
  5. Nosta rulla pakastimeen kovettumaan puoleksi tunniksi. Leivo toinen rulla samoin.
  6. Leikkaa rullat terävällä veitsellä noin sentin viipaleiksi. Muotoile viipaleet pyöreiksi leivinpaperin päällä. Pyyhkäise ulos pursunnut marenki veitsenkärjellä takaisin kierteen päälle.
  7. Paista marenkipipareita 175 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Anna limemarengilla täytettyjen piparikierteiden jäähtyä pellillä ja irrota lastalla.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Tilaa nämä suosistut ruoka- ja leivontakirjat Meillä kotona -kaupoista!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »