Kotivinkki

Lihapullat juhliin

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Pyöräytä herkulliset lihapullat ja pistele ne cocktailtikkuihin kirsikkatomaattien ja mozzarellapallojen kera.
3.6
0
Julkaistu 5.2.2016


Reseptin ainekset (20 kpl)

Murekemassa

  • 500 gnaudanjauhelihaa
  • 1kananmuna
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia
  • ½ dlkorppujauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • ½ tltimjamia
  • 1 tlpaprikaa

Lisäksi

  • 1–2 pspieniä mozzarellapalloja
  • kapea kurkku
  • n. 300 gkirsikkatomaatteja
  • 20varrastikkuja
  • vesimeloni
  • tuoretta lehtipersiljaa
Tulosta

1. Sekoita murekemassan kaikki raaka-aineet keskenään. 2. Pyörittele massa kostutetuin käsin pieniksi noin 3 cm halkaisijaltaan oleviksi palloiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Paista lihapullia 225-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia. 3. Valuta mozzarellapallot, leikkaa kurkku vajaa 1 cm paksuiksi viipaleiksi ja pese kirsikkatomaatit. 4. Askartele varrastikkujen päähän paperista lippu ja jäähdytä lihapullat. 5. Työnnä lihapullia, juustopalloja, tomaatteja ja kurkkuviipaleita vuorotellen varrastikkuihin. Laita vartaat tarjolle esimerkiksi halkaistulle vesimelonille. 6. Koverra meloniin palloraudalla ”golfpallon kolo”. Koristele tarjoiluvati lehtipersiljalla. Hole in one! Puttaa mozzarellapallo meloninkoloon ja merkkiliput parempiin suihin.

Kommentoi »