Maku

Liha-makaronilaatikko – arjen lempiruoka ja koko perheen suosikki

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Liha-makaronilaatikko on koko perheen suosikki, joka valmistuu arjen kiireissäkin melkein kuin itsestään. Reilusta vuoallisesta riittää syötävää vielä seuraavaksikin päiväksi – jos siis santsikierroksen jälkeen makaronilaatikosta on jäljellä enää muruakaan!
3.9
4
Julkaistu: 24.2.2011


Ainekset (6 annosta)

  • 5 dlmakaronia
  • 1sipuli
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 400 gsika-nautajauhelihaa

Munamaito

  • 2munaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
Tulosta
  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipuli. Kuullota sekoitellen ja siirrä lautaselle.
  3. Lisää jauheliha kuumalle pannulle ja paahda kypsäksi. Lisää joukkoon sipulit.
  4. Sekoita jauhelihaseos makaronien joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  5. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää maito ja mausteet. Kaada muna-maitoseos vuokaan.
  6. Paista makaronilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Vinkki!

Hyödynnä juustonkannikat ja raasta niistä herkullinen pinta makaronilaatikolle.

4 kommenttia