


Liha-makaronilaatikko – arjen lempiruoka ja koko perheen suosikki
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Liha-makaronilaatikko on koko perheen suosikki, joka valmistuu arjen kiireissäkin melkein kuin itsestään. Reilusta vuoallisesta riittää syötävää vielä seuraavaksikin päiväksi – jos siis santsikierroksen jälkeen makaronilaatikosta on jäljellä enää muruakaan!
Reseptin ainekset
6 annosta
Liha-makaronilaatikko
5 dl
makaronia
1
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
sika-nautajauhelihaa
Munamaito
2
munaa
5 dl
kevytmaitoa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Liha-makaronilaatikko – ohje:
- Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipuli. Kuullota sekoitellen ja siirrä lautaselle.
- Lisää jauheliha kuumalle pannulle ja paahda kypsäksi. Lisää joukkoon sipulit.
- Sekoita jauhelihaseos makaronien joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää maito ja mausteet. Kaada muna-maitoseos vuokaan.
- Paista liha-makaronilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Vinkit!
- Hyödynnä juustonkannikat ja raasta niistä herkullinen pinta liha-makaronilaatikolle.
- Katso myös perinteisen makaronilaatikon resepti, jolla valmistat lempeänmakuisen suosikkiruoan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat