Kotivinkki

Leipätikut ja valkosipulidippi

0
0

Leipätikut ja valkosipulidippi

Hyödynnä leipäkoriin jääneet ruisleivät ja rouheleivät, ennen kuin ne kuivahtavat. Valmista yksinkertaisella ohjeellamme rapeita leipätikkuja ja kasta ne valkosipulidippiin.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • 5 kplpalaa ruisleipää
  • 5 kplpalaa rouheista leipää
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • n. ½ dlöljyä
  • 2 tlyrttimausteseosta

Dippiin:

  • 100 gyrttimaustettua tuorejuustoa
  • 2 tlsitruunamehua
  • pari basilikanoksaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Tee näin:

1. Leikkaa leivät suikaleiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita öljyyn valko­sipuli ja yrttimauste.

2. Asettele leipätikut leivinpaperille ja valele ne öljyseoksella. Paahda leipiä uunin ylätasolla 250 asteessa 3–4 minuuttia.

3. Sekoita tuorejuustoon sitruuna­mehu ja hienonna basilika joukkoon.

Katso myös:

Vinkki!

Vinkki!

  • Jos dippikastiketta jää jäljelle, se säilyy jääkaapissa. Tarjoile kastike seuraavina päivinä salaatin, kala- tai kanaruoan kyljessä.  
  • Jos leipätikkuja jää yli, tarjoa ne keiton tai salaatin kanssa. 
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä