Leipätikut ja valkosipulidippi
{
Aktiivinen
Passiivinen
Hyödynnä leipäkoriin jääneet ruisleivät ja rouheleivät, ennen kuin ne kuivahtavat. Valmista yksinkertaisella ohjeellamme rapeita leipätikkuja ja kasta ne valkosipulidippiin.
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.3.2012

Leipätikut ja valkosipulidippi
Reseptin ainekset (4 kpl)
- 5 kplpalaa ruisleipää
- 5 kplpalaa rouheista leipää
- 3 kplvalkosipulinkynttä
- n. ½ dlöljyä
- 2 tlyrttimausteseosta
Dippiin:
- 100 gyrttimaustettua tuorejuustoa
- 2 tlsitruunamehua
- pari basilikanoksaa
Tee näin:
1. Leikkaa leivät suikaleiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita öljyyn valkosipuli ja yrttimauste.
2. Asettele leipätikut leivinpaperille ja valele ne öljyseoksella. Paahda leipiä uunin ylätasolla 250 asteessa 3–4 minuuttia.
3. Sekoita tuorejuustoon sitruunamehu ja hienonna basilika joukkoon.
Katso myös:
Vinkki!
- Jos dippikastiketta jää jäljelle, se säilyy jääkaapissa. Tarjoile kastike seuraavina päivinä salaatin, kala- tai kanaruoan kyljessä.
- Jos leipätikkuja jää yli, tarjoa ne keiton tai salaatin kanssa.