Kotivinkki

Leipätikut ja valkosipulidippi

0
0

Hyödynnä leipäkoriin jääneet ruisleivät ja rouheleivät, ennen kuin ne kuivahtavat. Valmista yksinkertaisella ohjeellamme rapeita leipätikkuja ja kasta ne valkosipulidippiin.
Tulosta
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki

Ainekset (4 kpl)

  • 5 kplpalaa ruisleipää
  • 5 kplpalaa rouheista leipää
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • n. ½ dlöljyä
  • 2 tlyrttimausteseosta

Dippiin:

  • 100 gyrttimaustettua tuorejuustoa
  • 2 tlsitruunamehua
  • pari basilikanoksaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Tee näin:

1. Leikkaa leivät suikaleiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita öljyyn valko­sipuli ja yrttimauste.

2. Asettele leipätikut leivinpaperille ja valele ne öljyseoksella. Paahda leipiä uunin ylätasolla 250 asteessa 3–4 minuuttia.

3. Sekoita tuorejuustoon sitruuna­mehu ja hienonna basilika joukkoon.

Katso myös:

Vinkki!

  • Jos dippikastiketta jää jäljelle, se säilyy jääkaapissa. Tarjoile kastike seuraavina päivinä salaatin, kala- tai kanaruoan kyljessä.  
  • Jos leipätikkuja jää yli, tarjoa ne keiton tai salaatin kanssa. 
MITÄ PIDIT?
0