4,2(13)
Leipäressu
munaton
kasvis
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Leipäressu valmistetaan kuivahtaneista ruisleipäviipaleista, jotka pehmitetään kiehuvassa vedessä. Valmis leipäressu on puuromaista, ja se nautitaan voinokareen kanssa.
Julkaistu 17.5.2010
Maku
Reseptin ainekset 1 annosta
2 dlvettä
1/4 tlsuolaa
1 rklvoita
100 gruisleipäviipaletta (kuivahtanutta)

Leipäressu valmistetaan näin:

  1. Kiehauta vesi ja lisää suola ja voi.
  2. Kuutioi ruisleipä ja pane palat kiehuvaan veteen. Sekoita niin kauan, että vesi on imeytynyt leipiin ja seos on muuttunut puuromaiseksi.
  3. Tarjoa leipäressu voinokareen kanssa.

Vinkki!

Vaihtelua saat, kun tarjoat leipäressun lisänä puolukoita ja vaahterasiirappia.

8 kommenttia