Leipäressu
munaton
kasvis
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Leipäressu valmistetaan kuivahtaneista ruisleipäviipaleista, jotka pehmitetään kiehuvassa vedessä. Valmis leipäressu on puuromaista, ja se nautitaan voinokareen kanssa.

Reseptin ainekset 1 annosta
2 dlvettä
1/4 tlsuolaa
1 rklvoita
100 gruisleipäviipaletta (kuivahtanutta)
Leipäressu valmistetaan näin:
- Kiehauta vesi ja lisää suola ja voi.
- Kuutioi ruisleipä ja pane palat kiehuvaan veteen. Sekoita niin kauan, että vesi on imeytynyt leipiin ja seos on muuttunut puuromaiseksi.
- Tarjoa leipäressu voinokareen kanssa.
Vinkki!
Vaihtelua saat, kun tarjoat leipäressun lisänä puolukoita ja vaahterasiirappia.