Maku

Leipäressu

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Leipäressu valmistetaan kuivahtaneista ruisleipäviipaleista, jotka pehmitetään kiehuvassa vedessä. Valmis leipäressu on puuromaista, ja se nautitaan voinokareen kanssa.
MU
KA
4
6
Julkaistu: 17.5.2010


Ainekset (1 annosta)

  • 2 dlvettä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 rklvoita
  • 100 gruisleipäviipaletta (kuivahtanutta)
Tulosta

Leipäressu valmistetaan näin:

  1. Kiehauta vesi ja lisää suola ja voi.
  2. Kuutioi ruisleipä ja pane palat kiehuvaan veteen. Sekoita niin kauan, että vesi on imeytynyt leipiin ja seos on muuttunut puuromaiseksi.
  3. Tarjoa leipäressu voinokareen kanssa.

Vinkki!

Vaihtelua saat, kun tarjoat leipäressun lisänä puolukoita ja vaahterasiirappia.
MITÄ PIDIT?
4
6 kommenttia