


Leikkelepizza
13 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 12 h 0 min
Vähemmän on enemmän pizzassakin. Aito italialainen pizza täytetään vain muutamalla laadukkaalla raaka-aineella.
Reseptin ainekset
4 kpl
Yön yli kohotettava pizzataikina
25 g
hiivaa
6 dl
vettä
2 rkl
sokeria
2 tl
suolaa
8 dl
durumvehnäjauhoja
5 dl
vehnäjauhoja (erikoisvehnäjauhoja)
2 rkl
oliiviöljyä
Täyte
8 dl
tomaattikastiketta (itse tehtyä)
500 g
mozzarellajuustoa (4 palloa mozzarella di bufala -juustoa)
400 g
prosciuttoviipaletta (tai n. 8 viipaletta muuta italialaista leikkelettä per pizza)
20 kpl
kirsikkatomaattia (isoa, tai miniterttutomaattia)
2 dl
tuoretta basilikaa
Leikkelepizza – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin eikä kulhon reunoihin. Lisää öljy. Vaivaa taikinaa puhtaalla pöydällä noin viisi minuuttia.
- Ripottele reilun kokoiseen kulhoon jauhoja ja nosta taikina päälle. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin 10–12 tunniksi.
- Esivalmistele haluamasi täytteet aina ennen kuin alat kaulia taikinaa pizzoiksi. Valmista tuoretomaattikastike.
- Nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Ota taikina jääkaapista ja jaa se neljään osaan. Käsittele yksi pala kerrallaan ja nosta loput palat kelmulla peiteltynä jääkaappiin odottamaan.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pizzakivelle tai uunipellille mahtuvaksi pizzapohjaksi. Siirrä pohja kuumalle pizzakivelle tai pellille.
- Levitä kaulitulle pizzapohjalle tomaattikastiketta ja revitty mozzarellapallo. Asettele päälle leikkeleviipaleita ja halkaistuja miniterttutomaatteja. Leikkaa muutama basilikanlehti viipaleiksi ja lisää pizzan päälle.
- Paista pizza kuumennetulla pizzakivellä tai uunipellillä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Lisää loput basilikanlehdet pizzan päälle juuri ennen ruokailua.
- 10Tee näin myös lopuille kolmelle taikinapalalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat