Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Leikkelepizza

13 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 12 h 0 min

Vähemmän on enemmän pizzassakin. Aito italialainen pizza täytetään vain muutamalla laadukkaalla raaka-aineella.

3.11.2015
Reseptin ainekset
4 kpl
Yön yli kohotettava pizzataikina
25 g
hiivaa
6 dl
vettä
2 rkl
sokeria
2 tl
suolaa
8 dl
durumvehnäjauhoja
5 dl
vehnäjauhoja (erikoisvehnäjauhoja)
2 rkl
oliiviöljyä
Täyte
8 dl
tomaattikastiketta (itse tehtyä)
500 g
mozzarellajuustoa (4 palloa mozzarella di bufala -juustoa)
400 g
prosciuttoviipaletta (tai n. 8 viipaletta muuta italialaista leikkelettä per pizza)
20 kpl
kirsikkatomaattia (isoa, tai miniterttutomaattia)
2 dl
tuoretta basilikaa

Leikkelepizza – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin eikä kulhon reunoihin. Lisää öljy. Vaivaa taikinaa puhtaalla pöydällä noin viisi minuuttia.
  2. Ripottele reilun kokoiseen kulhoon jauhoja ja nosta taikina päälle. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin 10–12 tunniksi.
  3. Esivalmistele haluamasi täytteet aina ennen kuin alat kaulia taikinaa pizzoiksi. Valmista tuoretomaattikastike.
  4. Nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  5. Ota taikina jääkaapista ja jaa se neljään osaan. Käsittele yksi pala kerrallaan ja nosta loput palat kelmulla peiteltynä jääkaappiin odottamaan.
  6. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pizzakivelle tai uunipellille mahtuvaksi pizzapohjaksi. Siirrä pohja kuumalle pizzakivelle tai pellille.
  7. Levitä kaulitulle pizzapohjalle tomaattikastiketta ja revitty mozzarellapallo. Asettele päälle leikkeleviipaleita ja halkaistuja miniterttutomaatteja. Leikkaa muutama basilikanlehti viipaleiksi ja lisää pizzan päälle.
  8. Paista pizza kuumennetulla pizzakivellä tai uunipellillä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  9. Lisää loput basilikanlehdet pizzan päälle juuri ennen ruokailua.
  10. 10
    Tee näin myös lopuille kolmelle taikinapalalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt