Maku

Leikkelepizza

13 h 15 min
5
0

Leikkelepizza

MU
0
5
Vähemmän on enemmän pizzassakin. Aito italialainen pizza täytetään vain muutamalla laadukkaalla raaka-aineella.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

Yön yli kohotettava pizzataikina

  • 25 ghiivaa
  • 6 dlvettä
  • 2 rklsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 8 dldurumvehnäjauhoja
  • 5 dlvehnäjauhoja (erikoisvehnäjauhoja)
  • 2 rkloliiviöljyä

Täyte

  • 8 dltomaattikastiketta (itse tehtyä)
  • 500 gmozzarellajuustoa (4 palloa mozzarella di bufala -juustoa)
  • 400 gprosciuttoviipaletta (tai n. 8 viipaletta muuta italialaista leikkelettä per pizza)
  • 20 kplkirsikkatomaattia (isoa, tai miniterttutomaattia)
  • 2 dltuoretta basilikaa

Tee näin

13 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN12 h

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin eikä kulhon reunoihin. Lisää öljy. Vaivaa taikinaa puhtaalla pöydällä noin viisi minuuttia.

Ripottele reilun kokoiseen kulhoon jauhoja ja nosta taikina päälle. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin 10–12 tunniksi.

Esivalmistele haluamasi täytteet aina ennen kuin alat kaulia taikinaa pizzoiksi. Valmista tuoretomaattikastike.

Nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Ota taikina jääkaapista ja jaa se neljään osaan. Käsittele yksi pala kerrallaan ja nosta loput palat kelmulla peiteltynä jääkaappiin odottamaan.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pizzakivelle tai uunipellille mahtuvaksi pizzapohjaksi. Siirrä pohja kuumalle pizzakivelle tai pellille.

Levitä kaulitulle pizzapohjalle tomaattikastiketta ja revitty mozzarellapallo. Asettele päälle leikkeleviipaleita ja halkaistuja miniterttutomaatteja. Leikkaa muutama basilikanlehti viipaleiksi ja lisää pizzan päälle.

Paista pizza kuumennetulla pizzakivellä tai uunipellillä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Lisää loput basilikanlehdet pizzan päälle juuri ennen ruokailua.

Tee näin myös lopuille kolmelle taikinapalalle.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä