Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tuoretomaattikastike

1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min

Tuoretomaattikastike maistuu taivaalliselta pizzan päällä. Valitse kypsiä tomaatteja ja mausta tuoretomaattikastike punaviinietikalla, suolalla, sokerilla ja tuoreilla yrteillä. Voit hyvin tuplata tai triplata satsin ja pakastaa annoksina talven varalle!

3.11.2015
Reseptin ainekset
8 annosta
Tuoretomaattikastike
1000 g
tomaattia (terttu)
4 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
oliiviöljyä
1/2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
400 g
paseerattua tomaattia (1 tölkki)
70 g
tomaattipyreetä
2 rkl
punaviinietikkaa
1/2 dl
tuoretta basilikaa (hienonnettuna)
1/2 dl
tuoretta oreganoa (hienonnettuna)
1/2 dl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)

Tuoretomaattikastike valmistuu näin:

  1. Kiehauta kattilassa vettä. Nosta tomaatit kiehuvaan veteen, kunnes kuori halkeaa. Nosta tomaatit vedestä ja vedä kuoret pois. Halkaise tomaatit ja poista karat. Kuutioi tomaatit.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna valkosipulia hetki öljyssä kattilassa. Lisää tomaattikuutiot, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta hiljalleen noin 30 minuuttia.
  3. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja etikka. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta toiset 30 minuuttia.
  4. Lisää lopuksi hienonnetut yrtit, mutta älä enää keitä. Halutessasi voit surauttaa kastikkeen tasaisemmaksi sauvasekottimella.

Vinkki!

Jos et käytä kerralla kaikkea, pakasta loput kerta-annoksina!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt