Maku

Tuoretomaattikastike

1 h 40 min
GL
MA
MU
4.25
0

Tuoretomaattikastike maistuu taivaalliselta pizzan päällä. Valitse kypsiä tomaatteja ja mausta tuoretomaattikastike punaviinietikalla, suolalla, sokerilla ja tuoreilla yrteillä. Voit hyvin tuplata tai triplata satsin ja pakastaa annoksina talven varalle!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (8 annosta)

Tuoretomaattikastike

  • 1000 gtomaattia (terttu)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 400 gpaseerattua tomaattia (1 tölkki)
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 1/2 dltuoretta oreganoa (hienonnettuna)
  • 1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Tuoretomaattikastike valmistuu näin:

  1. Kiehauta kattilassa vettä. Nosta tomaatit kiehuvaan veteen, kunnes kuori halkeaa. Nosta tomaatit vedestä ja vedä kuoret pois. Halkaise tomaatit ja poista karat. Kuutioi tomaatit.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna valkosipulia hetki öljyssä kattilassa. Lisää tomaattikuutiot, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta hiljalleen noin 30 minuuttia.
  3. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja etikka. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta toiset 30 minuuttia.
  4. Lisää lopuksi hienonnetut yrtit, mutta älä enää keitä. Halutessasi voit surauttaa kastikkeen tasaisemmaksi sauvasekottimella.

Vinkki!

Jos et käytä kerralla kaikkea, pakasta loput kerta-annoksina!

MITÄ PIDIT?
4.25