Tuoretomaattikastike

1 h 40 min
5
0

Tuoretomaattikastike

GL
MA
MU
0
5
Tuoreista tomaateista hautuu mitä herkullisin pizzakastike. Täyteläinen kastike maustetaan punaviinietikalla, suolalla, sokerilla sekä tuoreilla yrteillä. 
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1000 gtomaattia (terttu)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 400 gpaseerattua tomaattia (1 tölkki)
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 1/2 dltuoretta oreganoa (hienonnettuna)
  • 1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Kiehauta kattilassa vettä. Nosta tomaatit kiehuvaan veteen, kunnes kuori halkeaa. Nosta tomaatit vedestä ja vedä kuoret pois. Halkaise tomaatit ja poista karat. Kuutioi tomaatit.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna valkosipulia hetki öljyssä kattilassa. Lisää tomaattikuutiot, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta hiljalleen noin 30 minuuttia.

Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja etikka. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta toiset 30 minuuttia.

Lisää lopuksi hienonnetut yrtit, mutta älä enää keitä. Halutessasi voit surauttaa kastikkeen tasaisemmaksi sauvasekottimella.

Vinkki!

Jos et käytä kerralla kaikkea, pakasta loput kerta-annoksina!

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä