


Lautasella vihertää
Lehtikaalirisotto kokataan nyt ilman viiniä – mukavan hapan maku tulee piimästä
50 min
Lehtikaalirisotto saa tosi vihreän värin ryöpätyistä lehtikaaleista surautetusta soseesta. Risottoriisiä ei pidä kypsentää liikaa eikä liian kuivaksi. Ehta risotto on lähes valuvainen.
Reseptin ainekset
4
100 g
lehtikaalia
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
2 dl
parmesaania raasteena
4 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
2 dl
piimää (tai ranskankermaa)
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lehtikaalirisotto − ohje:
- Ota muutama lehtikaalin lehti sivuun ja hienonna loput pieniksi viipaleiksi. Kiehauta vesi kattilassa ja laita lehtikaalit veteen, keitä 1 minuutti. Ota kaalit vedestä reikäkauhalla sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Murenna liemikuutiot ryöppäysveteen ja kuumenna niin, että ne liukenevat nesteeseen.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu.
- Lisää juustoraaste ja sitruunanmehu ryöpättyjen lehtikaalien joukkoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa vesitilkalla.
- Kuumenna 4 rkl oliiviöljyä pannulla ja paista lehtikaalin lehdet nopeasti öljyssä rapeiksi. Laita ne talouspaperille odottamaan ruoan koristelua.
- Laita sipulit pannulle öljyyn ja paista hetki. Lisää joukkoon riisi ja kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on lähes kypsynyt, noin 15 minuuttia. Sekoita seosta koko kypsennyksen ajan. Lisää risottoon lehtikaalitahna ja piimä. Kypsennä vielä 3 minuuttia.
- Viimeistele risottoannokset friteeratuilla lehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat