Jouluinen kuivakakku uudella tavalla! Laventeli-valkosuklaakakku on hienostunut ja vienosti tuoksuva tarjottava kahvipöytään tai lahjaksi

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Laventeli-valkosuklaakakku on raikkaampi versio perinteisestä joulun kuivakakusta. Tuoksuva laventeli sopii täydellisesti makean valkosuklaan pariksi. Muista kuitenkin, että tämän mausteen kohdalla vähempikin määrä riittää.
3
0
Julkaistu: 20.11.2020


Ainekset (8 annosta)

  • 150 gvalkosuklaata
  • 2 tlkuivattua laventelia
  • ⅓ dlsokeria
  • 125 gvoita
  • 2kananmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 25 gmantelijauhoa

Koristeluun

  • tomusokeria
Tulosta

Laventeli-valkosuklaakakku leivotaan näin:

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää laventeli heti alussa. Riko munat joukkoon yksitellen. Lisää hiukan jauhoa, ettei taikina juoksetu.
  3. Sekoita taikinaan jäähtynyt suklaasula. Yhdistä jauho ja leivinjauhe ja siivilöi seokseen. Kääntele lopuksi mantelijauho varovasti taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis.
  5. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten ritilälle. Koristele reilulla tupsauksella tomusokeria.

Vinkki!

Laventelia myydään kuivattuna esimerkiksi ekokaupoissa.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta inspiroivat leivontakirjat tästä!

SISÄLTÖ JATKUU

MITÄ PIDIT?
3
Kommentoi »