


Jouluinen kuivakakku uudella tavalla! Laventeli-valkosuklaakakku on hienostunut ja vienosti tuoksuva tarjottava kahvipöytään tai lahjaksi
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Laventeli-valkosuklaakakku on raikkaampi versio perinteisestä joulun kuivakakusta. Tuoksuva laventeli sopii täydellisesti makean valkosuklaan pariksi. Muista kuitenkin, että tämän mausteen kohdalla vähempikin määrä riittää.
Reseptin ainekset
8 annosta
150 g
valkosuklaata
2 tl
kuivattua laventelia
⅓ dl
sokeria
125 g
voita
2
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
25 g
mantelijauhoa
Koristeluun
tomusokeria
Laventeli-valkosuklaakakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää laventeli heti alussa. Riko munat joukkoon yksitellen. Lisää hiukan jauhoa, ettei taikina juoksetu.
- Sekoita taikinaan jäähtynyt suklaasula. Yhdistä jauho ja leivinjauhe ja siivilöi seokseen. Kääntele lopuksi mantelijauho varovasti taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis.
- Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten ritilälle. Koristele reilulla tupsauksella tomusokeria.
Vinkki!
Laventelia myydään kuivattuna esimerkiksi ekokaupoissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat