Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen kuivakakku uudella tavalla! Laventeli-valkosuklaakakku on hienostunut ja vienosti tuoksuva tarjottava kahvipöytään tai lahjaksi

1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min

Laventeli-valkosuklaakakku on raikkaampi versio perinteisestä joulun kuivakakusta. Tuoksuva laventeli sopii täydellisesti makean valkosuklaan pariksi. Muista kuitenkin, että tämän mausteen kohdalla vähempikin määrä riittää.

20.11.2020
Reseptin ainekset
8 annosta
150 g
valkosuklaata
2 tl
kuivattua laventelia
⅓ dl
sokeria
125 g
voita
2
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
25 g
mantelijauhoa
Koristeluun
tomusokeria

Laventeli-valkosuklaakakku – ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää laventeli heti alussa. Riko munat joukkoon yksitellen. Lisää hiukan jauhoa, ettei taikina juoksetu.
  3. Sekoita taikinaan jäähtynyt suklaasula. Yhdistä jauho ja leivinjauhe ja siivilöi seokseen. Kääntele lopuksi mantelijauho varovasti taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis.
  5. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten ritilälle. Koristele reilulla tupsauksella tomusokeria.

Vinkki!

Laventelia myydään kuivattuna esimerkiksi ekokaupoissa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt