Kotivinkki

Laskiaisvohvelit haastavat perinteiset pullat maullaan ja helppoudellaan – kokeile ja ihastu!

1 h 30 min
KA
2.5
1

Laskiaisvohvelit leivotaan löysästä pullataikinasta. Näppärästi vohveliraudalla paistettavat herkut saavat täytteekseen kermaa sekä hilloa tai mantelimassaa, oman maun mukaan.
Tulosta
Teksti Jinna Lappalainen, Jonna Ahonen
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (noin 15 kpl)

Laskiaisvohvelit

  • 5 dlmaitoa
  • 50 gtuorehiivaa
  • 1kananmuna
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • noin 14 dlvehnäjauhoja
  • 150 gpehmeää voita
  • öljyä tai voita paistamiseen

Lisäksi

  • 2 dlvispikermaa
  • 1–2 rklsokeria
  • 200 gmansikkamarmeladia tai mantelimassaa
  • (tomusokeria)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN45 min

Laskiaisvohvelit valmistuvat näin

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää muna ja mausteet. Vaivaa jauhot joukkoon vähitellen. Lisää voi taikinaan vaivaamisen loppuvaiheessa. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa irrota kulhon reunoilta. Peitä taikina liinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.
  2. Pyörittele taikinasta noin 30 pientä pyöreää pullaa ja kauli ne 0,5–1 sentin paksuisiksi. Voitele kuuman vohveliraudan pintaa öljyllä tai voilla ja paista pullia kypsiksi muutama minuutti.
  3. Nosta laskiaisvohvelit jäähtymään. Vaahdota vispikerma ja sokeri kuohkeaksi.
  4. Laita marmeladia tai mantelimassaa ja kermaa vohvelin päälle ja nosta toinen vohveli kanneksi. Voit koristella valmiit laskiaisvohvelit tomusokerilla.

Vinkki!

  • Voit tehdä laskiaisvohvelit myös kaupan valmiista pakastepullataikinasta.
  • Kurkkaa myös perinteisten laskiaispullien resepti.

MITÄ PIDIT?
2.5