Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Laskiaisvohvelit haastavat perinteiset pullat maullaan ja helppoudellaan – kokeile ja ihastu!

1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min

Laskiaisvohvelit leivotaan löysästä pullataikinasta. Näppärästi vohveliraudalla paistettavat herkut saavat täytteekseen kermaa sekä hilloa tai mantelimassaa, oman maun mukaan.

Reseptin ainekset
noin 15 kpl
Laskiaisvohvelit
5 dl
maitoa
50 g
tuorehiivaa
1
kananmuna
1 ½ dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
noin 14 dl
vehnäjauhoja
150 g
pehmeää voita
öljyä tai voita paistamiseen
Lisäksi
2 dl
vispikermaa
1–2 rkl
sokeria
200 g
mansikkamarmeladia tai mantelimassaa
(tomusokeria)

Laskiaisvohvelit – ohje:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää muna ja mausteet. Vaivaa jauhot joukkoon vähitellen. Lisää voi taikinaan vaivaamisen loppuvaiheessa. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa irrota kulhon reunoilta. Peitä taikina liinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.
  2. Pyörittele taikinasta noin 30 pientä pyöreää pullaa ja kauli ne 0,5–1 sentin paksuisiksi. Voitele kuuman vohveliraudan pintaa öljyllä tai voilla ja paista pullia kypsiksi muutama minuutti.
  3. Nosta laskiaisvohvelit jäähtymään. Vaahdota vispikerma ja sokeri kuohkeaksi.
  4. Laita marmeladia tai mantelimassaa ja kermaa vohvelin päälle ja nosta toinen vohveli kanneksi. Voit koristella valmiit laskiaisvohvelit tomusokerilla.

Vinkki!

  • Voit tehdä laskiaisvohvelit myös kaupan valmiista pakastepullataikinasta.
  • Kurkkaa myös perinteisten laskiaispullien resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt