Maku

Laskiaishodarit – leivo laskiaisriehan hauskimmat pullat hodareiksi ja täytä oman makusi mukaan

1 h 55 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 10 min
Laskiaishodarit ovat täydellisiä tarjottavia laskiasriehaan, sillä jokainen saa täyttää pullan oman makunsa mukaan. Kermavaahdon pariksi täytteiksi sopivat sitruunatahna ja marenki, mustikat ja kinuski tai vaahtokarkit ja suklaa.
5
0
Julkaistu: 18.2.2020


Ainekset (20 kpl)

Pullataikina

  • 25 gtuorehiivaa
  • 2½ dlkevytmaitoa
  • 1muna
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 7–8 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita

Voitelu

  • 1muna

Pinnalle

  • 3 rklmantelilastuja
  • 3 rklraesokeria

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa

Sitruuna-marenkitäyte

  • 3 dllemon curd -sitruunatahnaa
  • 2 dlmarenkeja muruina

Mustikka-kinuskitäyte

  • 3 dlpensasmustikoita
  • 2 dlkinuskikastiketta

Vaahtokarkki-suklaatäyte

  • 3 dlvaahtokarkkeja
  • 1 dlsuklaata rouhittuna
Tulosta

Laskiaispullahodarit leivotaan näin:

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita vispilällä. Lisää muna, sokeri, mausteet ja puolet jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää loput jauhot ja pehmeä voi taikinaan ja vaivaa hetki, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi vähintään 30 minuuttia.
  3. Jaa kohonnut taikina 20 osaan. Pyöritä niistä pullia ja leivo sitten pitkiksi pötköiksi (noin 12 cm). Käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Nosta pullat kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota hyvin peitettynä vähintään puoli tuntia.
  4. Voitele pullat. Ripottele päälle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 200 asteessa 10–12 min. Jäähdytä pullat hyvin ja halkaise ne hodarien tapaan.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lusikoi sitä hodarien väliin. Täytä pullat sitruunatahnalla ja marenkimuruilla, mustikoilla ja kinuskilla tai vaahtokarkeilla ja suklaalla. Halutessasi voit paahtaa vaahtokarkkeihin pinnan s`mores-nuotioherkun tyyliin.
Kommentoi »