Laskiaisen vispipuuro ‒ nostalgisen puuron herkkuversio kuorrutetaan kermavaahdolla, vadelmahillolla ja paahdetuilla mantelilastuilla
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Kardemummalla maustettu vadelmavispipuuro kruunaa laskiaisen herkkuhetken. Kuohkea ja näyttäväksi koristeltu puuro toimii sekä välipalana että jälkiruokana.
Reseptin ainekset
4
Laskiaisen nostalginen vispipuuro
1 l
vadelmamehua (vadelmamehutiivisteestä)
½ dl
sokeria
tl
suolaa
1½ dl
mannasuurimoita
150 g
vadelmia (pakaste)
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
kardemummaa
Lisäksi
2 rkl
mantelilastuja
2 dl
vispikermaa
4 rkl
vadelmahilloa
1 dl
vadelmia (tuoreita rasiavadelmia tai kotimaisia pakastevadelmi)
Laskiaisen nostalginen vispipuuro – ohje:
- Kiehauta kattilassa vadelmamehu, sokeri ja suola.
- Lisää mannasuurimot vispilällä sekoittaen. Lisää vadelmat ja jatka keittämistä noin 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä.
- Mausta vispipuuro vaniljasokerilla ja kardemummalla. Jäähdytä puuro kylmässä vesihauteessa.
- Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Vaahdota kerma ja lusikoi se tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
- Annostele puuro kulhoihin. Pursota keskelle kermasta rengas. Lisää hillo, vadelmat ja mantelilastut.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat