Unelmien Talo&Koti

Laskiaisen juustokakku – koko perheelle riittävä jättiherkku houkuttelee pullapohjalla, mascarponetäytteellä ja vadelmilla

4 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h 30 min
Mitä jos ilahduttaisit liukumäestä palaavia juustokakulla, jossa maistuvat kaikki perinteiset laskiaispullan aromit? Näyttävä leivonnainen onnistuu myös mansikkahillolla ja mantelimassalla. Leivo mehevä juustokakku Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella.
KA
3.6
0
Julkaistu 11.2.2021


Reseptin ainekset (8 annosta)

Pullapohja

  • 1 ½ dl maitoa
  • noin 15 gtuorehiivaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ripaussuolaa
  • 4–5 dl vehnäjauhoja
  • noin 40 gvoita
  • raesokeria

Vuoan voiteluun

  • 1kananmuna

Täyte

  • 3 dl vispikermaa
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl aitoa vaniljasokeria
  • 250 gmascarponejuustoa ((tai maustamatonta tuorejuustoa))
  • 1 dl vadelmahilloa

Koristelu

  • 2 dl vispikermaa
  • kotimaisia pakastevadelmia
Tulosta

Laskiaisen juustokakku – ohje:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maitoon. Lisää sokeri ja mausteet. Lisää jauhoja hiljalleen taikinaa alustaen. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen voi. Kun taikina irtoaa sormista ja on kimmoisaa, se on valmista.
  2. Kohota taikinaa vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin tunti. Vaivaa ilmakuplat pois ja muotoile taikinasta yksi iso pulla. Vuoraa kakkuvuoka (20 cm) leivinpaperilla, voitele reunat ja pudota pulla vuokaan.
  3. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja anna pullan kohota liinan alla uunin lämmetessä. Voitele pullan pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  4. Vatkaa täytteen kerma kuohkeaksi. Vatkaa sitruunankuori ja sokerit mascarponen kanssa notkeaksi. Kääntele kermavaahto mascarponeseokseen varovasti.
  5. Kokoa kakku. Leikkaa pulla kahteen yhtä suureen osaan laskiaispullan tapaan. Jaa pohjapulla kahdeksaan osaan veitsellä, ikään kuin leikkaisit valmiit kakkupalat.
  6. Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Pane pullapohja vuoan pohjalle ja levitä hillo päälle. Kaada täyte hillon päälle, tasoita ja pane jääkaappiin 2–3 tunniksi.
  7. Ota kakku vuoasta ja aseta tarjoiluastialle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä juustokerrokselle. Leikkaa pullan hattukerros pieniksi paloiksi ja asettele kerman päälle keoksi. Viimeistele tomusokerilla ja pakaste­vadelmilla.

Vinkit!

  • Valmista pullapohja hyvissä ajoin, jotta se ehtii jäähtyä ennen juustokakkutäytteen tekoa.
  • Näit leivot kakusta vegaanisen: Käytä pullapohjassa kaurajuomaa maidon sijaan ja voitele pulla kahvilla. Käytä täytteeseen ja koristeluun kaurapohjaista vispiä ja kaurapohjaista tuorejuustoa.

Kommentoi »