Lasagne ilman juustokastiketta – klassikko uudella ja helpommalla tavalla
1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
45 minLasagne valmistuu myös ilman juustokastiketta. Tässä reseptissä lasagne mehevöitetään juustokastikkeen sijaan jogurtilla ja juustoraasteella. Helpon ja hieman oikaistun lassen ehtii valmistaa arki-iltanakin.
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.11.2018

Lasagne ilman juustokastiketta – klassikko uudella ja helpommalla tavalla
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 9lasagnelevyä
Jauhelihakastike
- 1sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1porkkana
- 400 gnaudanjauhelihaa
- 2 prk (à 400 g)tomaattimurskaa
- 1 rkl pizzamaustetta
- 1 tl sokeria
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Jogurttikastike
- 5 dlturkkilaista jogurttia (ei kevyttä)
- 2 dlemmental-mozzarellajuustoraastetta
Pinnalle
- 1 dljuustoraastetta
- rucolaa
Lasagne ilman juustokastiketta valmistuu näin:
- Hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkana raastimen karkealla terällä.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää pannulle myös sipulit kuullottumaan.
- Lisää porkkanaraaste, tomaattimurskat ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
- Sekoita juustoraaste jogurtin joukkoon. Kokoa lasagne voideltuun vuokaan kerroksittain, ensin jauheliha- ja jogurttikastiketta, sitten lasagnelevyjä. Jatka samoin kaksi seuraavaa kerrosta.
- Levitä päällimmäiseksi loppu jogurttikastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200 asteessa 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Viimeistele lasagne rucolalla.

Lasagne – mehevä klassikkoherkku täynnä makua
Maku

Helppo lasagne tuorepastasta
Maku

Mehevä lasagne
Maku

Kasvislasagne ratatouilletäytteellä
Kotivinkki

Punajuuri-mozzarella-lasagne
Maku

Peltilasagne
Maku

Rakastatko lasagnea? Tätä sulatejuuston mehevöittämää linssilasagnea et voi ohittaa!
Maku

Täydellinen lasagne
Maku