


Lasagne ilman juustokastiketta – klassikko uudella ja helpommalla tavalla
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Lasagne valmistuu myös ilman juustokastiketta. Tässä reseptissä lasagne mehevöitetään juustokastikkeen sijaan jogurtilla ja juustoraasteella. Helpon ja hieman oikaistun lassen ehtii valmistaa arki-iltanakin.
Reseptin ainekset
4 annosta
9
lasagnelevyä
Jauhelihakastike
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
porkkana
400 g
naudanjauhelihaa
2 prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1 rkl
pizzamaustetta
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Jogurttikastike
5 dl
turkkilaista jogurttia (ei kevyttä)
2 dl
emmental-mozzarellajuustoraastetta
Pinnalle
1 dl
juustoraastetta
rucolaa
Lasagne ilman juustokastiketta – ohje:
- Hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkana raastimen karkealla terällä.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää pannulle myös sipulit kuullottumaan.
- Lisää porkkanaraaste, tomaattimurskat ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
- Sekoita juustoraaste jogurtin joukkoon. Kokoa lasagne voideltuun vuokaan kerroksittain, ensin jauheliha- ja jogurttikastiketta, sitten lasagnelevyjä. Jatka samoin kaksi seuraavaa kerrosta.
- Levitä päällimmäiseksi loppu jogurttikastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200 asteessa 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Viimeistele lasagne rucolalla.
Vinkki!
Ota talteen myös mehevä perinteisen lasagnen resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat