Maku

Lasagne ilman juustokastiketta – klassikko uudella ja helpommalla tavalla

1 h 15 min
3.72
0

Lasagne valmistuu myös ilman juustokastiketta. Tässä reseptissä lasagne mehevöitetään juustokastikkeen sijaan jogurtilla ja juustoraasteella. Helpon ja hieman oikaistun lassen ehtii valmistaa arki-iltanakin.
Tulosta
Kuvat Pia Inberg

Ainekset (4 annosta)

  • 9lasagnelevyä

Jauhelihakastike

  • 1sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1porkkana
  • 400 gnaudanjauhelihaa
  • 2 prk (à 400 g)tomaattimurskaa
  • 1 rkl pizzamaustetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Jogurttikastike

  • 5 dlturkkilaista jogurttia (ei kevyttä)
  • 2 dlemmental-mozzarellajuustoraastetta

Pinnalle

  • 1 dljuustoraastetta
  • rucolaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Lasagne ilman juustokastiketta valmistuu näin:

  1. Hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkana raastimen karkealla terällä.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää pannulle myös sipulit kuullottumaan.
  3. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurskat ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
  4. Sekoita juustoraaste jogurtin joukkoon. Kokoa lasagne voideltuun vuokaan kerroksittain, ensin jauheliha- ja jogurttikastiketta, sitten lasagnelevyjä. Jatka samoin kaksi seuraavaa kerrosta.
  5. Levitä päällimmäiseksi loppu jogurttikastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200 asteessa 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Viimeistele lasagne rucolalla.
MITÄ PIDIT?
3.72