Maku

Lanttupiirakka

16 h 40 min
4.3
0

Lanttupiirakka

LA
MA
MU
0
4.3
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 25 ghiivaa
  • 9 dlvettä
  • 16 dlruis-vehnäjauhoseosta (Myllärin jauhoseos)

Täyte

  • 2000 glanttua
  • 1 kplsipulia
  • 2 rklohrasuurimoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 170 gpekonia

Tee näin

16 h 40 min
{
AKTIIVINEN1 h 10 min
PASSIIVINEN15 h 30 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhoja, kunnes taikina on koossa pysyvää, mutta selvästi pehmeää. Peitä kulho kelmulla ja pyyhkeellä. Anna kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.
Kuori lantut ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleet puolikypsiksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä, noin 10 minuuttia.
Kuori ja viipaloi sipuli.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa leivinpaperin päällä paperin kokoiseksi levyksi. Nosta taikina papereineen uunipannuun.
Ripottele taikinalevylle suurimot tai riisit. Ne imevät paiston aikana ylimääräisen nesteen.
Levitä päälle kerroksittain valutetut lantut ja sipulit. Ripottele päälle suola ja sokeri. Levitä lopuksi pinnalle pekoniviipaleet.
Kauli toinen taikina edellistä hiukan pienemmäksi. Taita levy neljään osaan, nosta täytteen päälle ja levitä auki.
Nipistele ja painele piirakan reunat huolellisesti kiinni. Jos taikinaan syntyi noston yhteydessä reikiä, niin paikkaa ne reunoilta yli jäävällä taikinalla.
Paista lanttupiirakkaa ensin 250 asteessa puoli tuntia. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista tunti. Tämän jälkeen piirakka saa olla 125-asteisessa uunissa vielä 2 tuntia.
Kun otat uunipannun pois uunista, niin levitä lanttupiirakan päälle leivin- tai voipaperi. Kääri pannu sen jälkeen sanomalehteen ja vielä paksuun pyyhkeeseen. Anna lanttupiirakan rauhassa vetäytyä ja jäähtyä kääreessä, mielellään yön yli.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä