


Ruiskuoren alla
Rukiinen lanttupiirakka on hauskasti ruudutettu ilmestys – taikina syntyy helposti perunasosejauheesta!
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Itse tehty ruis-perunataikina syntyy helposti perunasosejauheesta. Ruudutetun ruiskuoren sisällä on mehevän juustoinen lanttutäyte. Kokeile täytteeseen juustoraasteen sijaan myös sinihomejuustomurua.
Reseptin ainekset
8 palaa
200 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1 dl
perunasosejauhetta
½ tl
suolaa
1½ dl
kylmää vettä
Täyte
400 g
lanttua
½ dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
hunajaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
150 g
voimakasta juustoraastetta (esim. Västerbottensost)
Rukiinen lanttupiirakka – ohje:
- Kuutioi kylmä voi. Sekoita voi ja kuivat aineet monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
- Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Kuori lanttu ja raasta se hienoksi raasteeksi. Hienonna lehtipersilja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mausta lantturaaste lehtipersiljalla, valkosipulilla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää juustoraaste.
- Kauli taikina ohueksi levyksi (noin 45 × 32 cm). Leivitä täyte puolelle levystä. Käännä toinen puoli levystä täytteen päälle ja nipistele reunat kiinni.
- Ruuduta pinta kevyesti taikinapyörällä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat