Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ruiskuoren alla

Rukiinen lanttupiirakka on hauskasti ruudutettu ilmestys – taikina syntyy helposti perunasosejauheesta!

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Itse tehty ruis-perunataikina syntyy helposti perunasosejauheesta. Ruudutetun ruiskuoren sisällä on mehevän juustoinen lanttutäyte. Kokeile täytteeseen juustoraasteen sijaan myös sinihomejuustomurua.

1.10.2024
Reseptin ainekset
8 palaa
200 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1 dl
perunasosejauhetta
½ tl
suolaa
1½ dl
kylmää vettä
Täyte
400 g
lanttua
½ dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
hunajaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
150 g
voimakasta juustoraastetta (esim. Västerbottensost)

Rukiinen lanttupiirakka – ohje:

  1. Kuutioi kylmä voi. Sekoita voi ja kuivat aineet monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
  2. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  3. Kuori lanttu ja raasta se hienoksi raasteeksi. Hienonna lehtipersilja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mausta lantturaaste lehtipersiljalla, valkosipulilla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää juustoraaste.
  4. Kauli taikina ohueksi levyksi (noin 45 × 32 cm). Leivitä täyte puolelle levystä. Käännä toinen puoli levystä täytteen päälle ja nipistele reunat kiinni.
  5. Ruuduta pinta kevyesti taikinapyörällä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt