Lanttulasagne haastaa klassikon! Suosikkiruoka on yhtä täyteläinen juureksista valmistettuna
1 h 45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 15 minKorvaa lasagnelevyt ohuiksi leikatuilla lanttuviipaleilla ja ylläty! Voit tehdä lanttulasagnesta liha- tai kasvisversion muokkaamalla kastiketta. Tämä lasagne ei kalpene perinteisen rinnalla.
4.5
Kuvat
Julkaistu 21.1.2022

Lanttulasagne haastaa klassikon! Suosikkiruoka on yhtä täyteläinen juureksista valmistettuna
Reseptin ainekset (4 annosta)
Lanttulasagne
- 1 (n. 800 g)lanttu
- (salvianlehtiä)
Jauhelihakastike
- 400 gnaudanjauhelihaa (10 %) tai 1 pkt (n. 280 g) kasvisjauhista
- 1 rklrypsiöljyä
- 1sipuli
- 4–5valkosipulinkynttä
- 2 rkltomaattisosetta
- 1 tlk (à 400 g)tomaattimurskaa
- 2liha- tai kasvisliemikuutiota
- 1 rklsokeria
- 1 rklsalviaa hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua salviaa)
- 1 tlchilihiutaleita
Juustokastike
- 50 gvoita
- ½ dlvehnäjauhoja
- 3½ dlkevytmaitoa
- 1 ps (150 g)emmentaljuustoraastetta
- ½ tlsuolaa
Lanttulasagne valmistuu näin:
- Halkaise ja kuori lanttu. Leikkaa se mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (2–3 mm) veitsellä tai mandoliinilla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
- Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipulit ja paista pari minuuttia. Lisää tomaattisose. Sekoita. Lisää tomaattimurska ja murennetut liemikuutiot. Mausta sokerilla, salvialla ja chilillä. Anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti.
- Tee juustokastike. Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen. Lisää juustoraaste ja mausta suolalla.
- Levitä voidellun uunivuoan (20 × 30 cm) pohjalle ensin kerros lanttua, sitten jauheliha- ja juustokastiketta. Tee seuraavat kerrokset samoin. Painele lopuksi kevyesti lastalla. Lisää päälle halutessasi öljyllä siveltyjä salvianlehtiä.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Tarkista haarukalla, että lanttu on kypsää. Peitä pinta leivinpaperilla, mikäli se alkaa tummua liikaa. Anna lanttulasagnen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkki!
Kastikkeiden kuuluu olla paksuja, sillä lanttu ei ime nestettä lasagnelevyjen tapaan.

Värikäs ja ruokaisa! Punajuuri-vuohenjuustolasagne tirisee uunissa vastustamattomaksi
Maku

Mikä näppärä arjen ihanuus! Pinaattinen raviolilasagne valmistuu valmisravioleista ja purkkipastakastikkeesta
Maku

Oho, sehän onkin lanttua! Helppo lanttucarbonara yhdistää pekonin ja perinteisen juureksen klassikkopastan hengessä
Maku

Pepperonilasagne on kuin suosikkipizzan pastaversio! Rullaa makkarat ja juustotäyte lasagnelevyjen sisään, ja pian saat herkutella
Kotivinkki

Lanttu-pataleipä – juuresraasteen mehevyys ja pitkä kohotusaika tekevät hittileivälle taikoja
Kotivinkki
Maailman helpoin kasvislasagne villitsee! Nimensä veroinen arkiruoka on uunivalmis 10 minuutissa – vieläpä ilman turhia tiskejä

Lempeät lämpimäiset! Lantturieskat ovat taivaallinen iltapala ruskistetun pähkinävoin kanssa
Maku

Vegaaninen lasagne – kaikkien lohturuokien äiti kokataan nyt ilman lihaa tai lehmänmaitoa
Maku