Maku

Lanttulasagne haastaa klassikon! Suosikkiruoka on yhtä täyteläinen juureksista valmistettuna

1 h 45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 15 min
Korvaa lasagnelevyt ohuiksi leikatuilla lanttuviipaleilla ja ylläty! Voit tehdä lanttulasagnesta liha- tai kasvisversion muokkaamalla kastiketta. Tämä lasagne ei kalpene perinteisen rinnalla.
0
0
Julkaistu: 21.1.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

Lanttulasagne

  • 1 (n. 800 g)lanttu
  • (salvianlehtiä)

Jauhelihakastike

  • 400 gnaudanjauhelihaa (10 %) tai 1 pkt (n. 280 g) kasvisjauhista
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1sipuli
  • 4–5valkosipulinkynttä
  • 2 rkltomaattisosetta
  • 1 tlk (à 400 g)tomaattimurskaa
  • 2liha- tai kasvisliemikuutiota
  • 1 rklsokeria
  • 1 rklsalviaa hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua salviaa)
  • 1 tlchilihiutaleita

Juustokastike

  • 50 gvoita
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • 3½ dlkevytmaitoa
  • 1 ps (150 g)emmentaljuustoraastetta
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Lanttulasagne valmistuu näin:

  1. Halkaise ja kuori lanttu. Leikkaa se mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (2–3 mm) veitsellä tai mandoliinilla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipulit ja paista pari minuuttia. Lisää tomaattisose. Sekoita. Lisää tomaattimurska ja murennetut liemikuutiot. Mausta sokerilla, salvialla ja chilillä. Anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti.
  3. Tee juustokastike. Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen. Lisää juustoraaste ja mausta suolalla.
  4. Levitä voidellun uunivuoan (20 × 30 cm) pohjalle ensin kerros lanttua, sitten jauheliha- ja juustokastiketta. Tee seuraavat kerrokset samoin. Painele lopuksi kevyesti lastalla. Lisää päälle halutessasi öljyllä siveltyjä salvianlehtiä.
  5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Tarkista haarukalla, että lanttu on kypsää. Peitä pinta leivinpaperilla, mikäli se alkaa tummua liikaa. Anna lanttulasagnen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki!

Kastikkeiden kuuluu olla paksuja, sillä lanttu ei ime nestettä lasagnelevyjen tapaan.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »