


Lanttulasagne haastaa klassikon! Suosikkiruoka on yhtä täyteläinen juureksista valmistettuna
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Korvaa lasagnelevyt ohuiksi leikatuilla lanttuviipaleilla ja ylläty! Voit tehdä lanttulasagnesta liha- tai kasvisversion muokkaamalla kastiketta. Tämä lasagne ei kalpene perinteisen rinnalla.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lanttulasagne
1 (n. 800 g)
lanttu
(salvianlehtiä)
Jauhelihakastike
400 g
naudanjauhelihaa (10 %) tai 1 pkt (n. 280 g) kasvisjauhista
1 rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
4–5
valkosipulinkynttä
2 rkl
tomaattisosetta
1 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
2
liha- tai kasvisliemikuutiota
1 rkl
sokeria
1 rkl
salviaa hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua salviaa)
1 tl
chilihiutaleita
Juustokastike
50 g
voita
½ dl
vehnäjauhoja
3½ dl
kevytmaitoa
1 ps (150 g)
emmentaljuustoraastetta
½ tl
suolaa
Lanttulasagne – ohje:
- Halkaise ja kuori lanttu. Leikkaa se mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (2–3 mm) veitsellä tai mandoliinilla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
- Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipulit ja paista pari minuuttia. Lisää tomaattisose. Sekoita. Lisää tomaattimurska ja murennetut liemikuutiot. Mausta sokerilla, salvialla ja chilillä. Anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti.
- Tee juustokastike. Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen. Lisää juustoraaste ja mausta suolalla.
- Levitä voidellun uunivuoan (20 × 30 cm) pohjalle ensin kerros lanttua, sitten jauheliha- ja juustokastiketta. Tee seuraavat kerrokset samoin. Painele lopuksi kevyesti lastalla. Lisää päälle halutessasi öljyllä siveltyjä salvianlehtiä.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Tarkista haarukalla, että lanttu on kypsää. Peitä pinta leivinpaperilla, mikäli se alkaa tummua liikaa. Anna lanttulasagnen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkit!
- Kastikkeiden kuuluu olla paksuja, sillä lanttu ei ime nestettä lasagnelevyjen tapaan.
- Maistuisiko sittenkin perinteinen versio? Katso mehevän lasagnen ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
