Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lanttulasagne haastaa klassikon! Suosikkiruoka on yhtä täyteläinen juureksista valmistettuna

1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min

Korvaa lasagnelevyt ohuiksi leikatuilla lanttuviipaleilla ja ylläty! Voit tehdä lanttulasagnesta liha- tai kasvisversion muokkaamalla kastiketta. Tämä lasagne ei kalpene perinteisen rinnalla.

21.1.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
Lanttulasagne
1 (n. 800 g)
lanttu
(salvianlehtiä)
Jauhelihakastike
400 g
naudanjauhelihaa (10 %) tai 1 pkt (n. 280 g) kasvisjauhista
1 rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
4–5
valkosipulinkynttä
2 rkl
tomaattisosetta
1 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
2
liha- tai kasvisliemikuutiota
1 rkl
sokeria
1 rkl
salviaa hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua salviaa)
1 tl
chilihiutaleita
Juustokastike
50 g
voita
½ dl
vehnäjauhoja
3½ dl
kevytmaitoa
1 ps (150 g)
emmentaljuustoraastetta
½ tl
suolaa

Lanttulasagne – ohje:

  1. Halkaise ja kuori lanttu. Leikkaa se mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (2–3 mm) veitsellä tai mandoliinilla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipulit ja paista pari minuuttia. Lisää tomaattisose. Sekoita. Lisää tomaattimurska ja murennetut liemikuutiot. Mausta sokerilla, salvialla ja chilillä. Anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti.
  3. Tee juustokastike. Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen. Lisää juustoraaste ja mausta suolalla.
  4. Levitä voidellun uunivuoan (20 × 30 cm) pohjalle ensin kerros lanttua, sitten jauheliha- ja juustokastiketta. Tee seuraavat kerrokset samoin. Painele lopuksi kevyesti lastalla. Lisää päälle halutessasi öljyllä siveltyjä salvianlehtiä.
  5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Tarkista haarukalla, että lanttu on kypsää. Peitä pinta leivinpaperilla, mikäli se alkaa tummua liikaa. Anna lanttulasagnen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkit!

  • Kastikkeiden kuuluu olla paksuja, sillä lanttu ei ime nestettä lasagnelevyjen tapaan.
  • Maistuisiko sittenkin perinteinen versio? Katso mehevän lasagnen ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt