Oho, sehän onkin lanttua! Helppo lanttucarbonara yhdistää pekonin ja perinteisen juureksen klassikkopastan hengessä
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Lantusta on moneen muuhunkin kuin joululaatikon ainesosaksi! Pyöräytä tuttu pasta carbonara tällä kertaa tagliatellen sijaan ohuista lanttusuikaleista. Helppo lanttucarbonara on viljaton.
GL
0
Kuvat
Julkaistu 16.3.2021

Oho, sehän onkin lanttua! Helppo lanttucarbonara yhdistää pekonin ja perinteisen juureksen klassikkopastan hengessä
Reseptin ainekset (2 annosta )
- 600 glanttua
- 175 gpekonia
- 2valkosipulinkynttä
- 2 dlruokakermaa
- 2munaa
- 50 gparmesaanijuustoa raastettuna
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl suolaa
- (persiljaa)
Lanttucarbonara valmistuu näin:
- Kuori lanttu ja leikkaa se noin 2 cm:n paksuiksi kiekoiksi. Vuole kiekosta kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pitkiä suikaleita.
- Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipulin kynnet. Ruskista pekoni pannulla. Lisää valkosipuli ja paista, kunnes se on pehmennyt. Siirrä pannu pois liedeltä.
- Sekoita kulhossa kerma, munat, parmesaani ja mausteet.
- Keitä lanttusuikaleita suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia. Valuta vesi pois. Kaada lanttupasta pekonien sekaan pannulle. Lisää kerma-munaseos. Lisää halutessasi annosten pinnalle parmesaani raastetta, mustapippuria ja hienonnettua persiljaa. Tarjoa lanttucarbonara heti.

Pasta carbonara – täyteläinen italialainen klassikkopasta
Maku

Tofucarbonara on arkiruokapöydän vaikuttavin näky – savutofusta ja lehtikaalista pyöräytetty kastike saa seurakseen mustaa papupastaa!
Kotivinkki

Lohicarbonara – tuunaa italialainen klassikkopasta uuteen uskoon kylmäsavulohella
Maku

Helppo pasta carbonara – klassikko, joka on lautasilla 15 minuutissa!
Kotivinkki

Kurpitsacarbonara
Maku

Purjo-carbonara
Maku

Bataattilasagne – sekoitusta vaille valmiista kastikkeista ja bataattiviipaleista rakentuu vuokaan mitä mainioin arjen uuniruoka
Kotivinkki

Kesäkurpitsapasta ja suppilovahverokastike – raikkaampi vaihtoehto perinteiselle pastalle!
Kotivinkki