


Oho, sehän onkin lanttua! Helppo lanttucarbonara yhdistää pekonin ja perinteisen juureksen klassikkopastan hengessä
20 min
Lantusta on moneen muuhunkin kuin joululaatikon ainesosaksi! Pyöräytä tuttu pasta carbonara tällä kertaa tagliatellen sijaan ohuista lanttusuikaleista. Helppo lanttucarbonara on viljaton.
Reseptin ainekset
2 annosta
600 g
lanttua
175 g
pekonia
2
valkosipulinkynttä
2 dl
ruokakermaa
2
munaa
50 g
parmesaanijuustoa raastettuna
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
(persiljaa)
Lanttucarbonara – ohje:
- Kuori lanttu ja leikkaa se noin 2 cm:n paksuiksi kiekoiksi. Vuole kiekosta kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pitkiä suikaleita.
- Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipulin kynnet. Ruskista pekoni pannulla. Lisää valkosipuli ja paista, kunnes se on pehmennyt. Siirrä pannu pois liedeltä.
- Sekoita kulhossa kerma, munat, parmesaani ja mausteet.
- Keitä lanttusuikaleita suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia. Valuta vesi pois. Kaada lanttupasta pekonien sekaan pannulle. Lisää kerma-munaseos. Lisää halutessasi annosten pinnalle parmesaani raastetta, mustapippuria ja hienonnettua persiljaa. Tarjoa lanttucarbonara heti.
Katso myös suosittu reseptimme perinteiseen pasta carbonaraan!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat