Lampaankääpäsämpylät

1 h 20 min
0
0

Lampaankääpäsämpylät

KA
LA
MA
0
0
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 2 rklhunajaa
  • 30 glampaankääpiä (kuivattuna)
  • 5 dlsämpyläjauhoja
  • 2 tlsuolaa
  • 1 dlseesaminsiemeniä
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Päälle

  • 1 dlseesaminsiemeniä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN55 min

Liuota hiiva haaleaan veteen. Sekoita mukaan hunaja, lampaankääpäpalat ja sämpyläjauhot. Anna seoksen päästä kuplimisen vauhtiin peitettynä, lämpimässä paikassa noin puolisen tuntia.

Lisää mukaan suola, siemenet ja alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa mukaan pehmeä rasva tai öljy. Nyt voit leipoa taikinan heti. Kumoa taikina jauhoiselle leivinpöydälle. Painele taikina tangoksi ja jaa se 25 palaan (12-13 sämpylää/pelti). Pyöritä palaset sämpylöiksi ja nosta pellille, leivinpaperin päälle kohoamaan. Voit myös leikata taikinatangosta tasapalat ja nostaa ne suoraan pellille, leikkauspinta ylöspäin.

Voitele lampaankääpäsämpylät munalla ja koristele pinnat seesaminsiemenillä. Paista sämpylöitä uunin keskitasossa 225 asteessa noin 12 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä