Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lampaankääpäsämpylät

1 h 20 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 55 min
20.9.2005
Reseptin ainekset
25 kpl
5 dl
vettä
50 g
hiivaa
2 rkl
hunajaa
30 g
lampaankääpiä (kuivattuna)
5 dl
sämpyläjauhoja
2 tl
suolaa
1 dl
seesaminsiemeniä
6 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
rypsiöljyä
Voiteluun
1 kpl
munaa
Päälle
1 dl
seesaminsiemeniä

Liuota hiiva haaleaan veteen. Sekoita mukaan hunaja, lampaankääpäpalat ja sämpyläjauhot. Anna seoksen päästä kuplimisen vauhtiin peitettynä, lämpimässä paikassa noin puolisen tuntia.

Lisää mukaan suola, siemenet ja alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa mukaan pehmeä rasva tai öljy. Nyt voit leipoa taikinan heti. Kumoa taikina jauhoiselle leivinpöydälle. Painele taikina tangoksi ja jaa se 25 palaan (12-13 sämpylää/pelti). Pyöritä palaset sämpylöiksi ja nosta pellille, leivinpaperin päälle kohoamaan. Voit myös leikata taikinatangosta tasapalat ja nostaa ne suoraan pellille, leikkauspinta ylöspäin.

Voitele lampaankääpäsämpylät munalla ja koristele pinnat seesaminsiemenillä. Paista sämpylöitä uunin keskitasossa 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt