Kotivinkki

Lampaanfilee-ananassalaatti – aasialaisen makumaailman täydentävät inkivääri, chili ja rouskuvat pähkinät

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Lampaanfilee-ananassalaatin juju on thaimaalaisesta pihvi­salaatista tuttu inkiväärin ja chilin maustama kastike. Mehukkaat ananas­palat, rouskuvat pähkinät ja kukat kruunaavat herkkusalaatin.
0
0
Julkaistu 6.4.2022


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 500 glampaan sisäfileetä
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 2 rklvoita
  • 2 rklrypsiöljyä

Vinegretti

  • 4 rkllimenmehua
  • ½ dlrypsiöljyä
  • 1 rklinkivääriä raastettuna
  • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1punainen chili viipaleina
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1 rklruokosokeria
  • 1 tlseesamiöljyä

Lisäksi

  • 2pientä punasipulia
  • 2kerää tai ruukkua erilaisia salaatteja
  • 1ananas
  • ½kurkkua
  • 1 rkukorianteria
  • 1 dlsuolapähkinöitä ja/tai pistaaseja
Tulosta

Lampaanfilee-ananassalaatti valmistuu näin:

  1. Hiero suola ja pippuri lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia.
  2. Mittaa kastikkeen ainekset kannelliseen purkkiin. Ravista sekaisin. Kuori ja suikaloi sipulit. Pane sipulit kulhoon ja kaada puolet kastikkeesta niiden päälle marinadiksi.
  3. Huuhtele salaatit. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi ja siirrä tarjoiluvadille.
  4. Paista lampaanfileet voi-öljyseoksessa pinnaltaan kauniin värisiksi ja sisältä punertaviksi. Paistoaika on noin 2 minuuttia ­molemmin puolin. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä viisi minuuttia.
  5. Poista ananaksesta lehtiruusuke ja kova kanta. Leikkaa ananas neljäksi lohkoksi. Poista kova keskiosa ja kuoret. Leikkaa hedelmäliha sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista ananaspalat kevyesti (parila)pannulla kauttaaltaan.
  6. Leikkaa liha terävällä veitsellä vinoviipaleiksi. Viipaloi kurkku. Asettele lihaviipaleet, ananakset, sipulit, kurkut ja pähkinät salaattiin. Valuta kastike päälle. Viimeistele korianterilla tai muilla yrteillä. Tarjoa heti.
Kommentoi »