5(1)
Lampaanfilee-ananassalaatti – aasialaisen makumaailman täydentävät inkivääri, chili ja rouskuvat pähkinät
30 min
Lampaanfilee-ananassalaatin juju on thaimaalaisesta pihvi­salaatista tuttu inkiväärin ja chilin maustama kastike. Mehukkaat ananas­palat, rouskuvat pähkinät ja kukat kruunaavat herkkusalaatin.
6.4.2022
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
6 annosta
500 glampaan sisäfileetä
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
2 rklvoita
2 rklrypsiöljyä
Vinegretti
4 rkllimenmehua
½ dlrypsiöljyä
1 rklinkivääriä raastettuna
1valkosipulinkynsi hienonnettuna
1punainen chili viipaleina
1 rklsoijakastiketta
1 rklkalakastiketta
1 rklruokosokeria
1 tlseesamiöljyä
Lisäksi
2pientä punasipulia
2kerää tai ruukkua erilaisia salaatteja
1ananas
½kurkkua
1 rkukorianteria
1 dlsuolapähkinöitä ja/tai pistaaseja

Lampaanfilee-ananassalaatti valmistuu näin:

  1. Hiero suola ja pippuri lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia.
  2. Mittaa kastikkeen ainekset kannelliseen purkkiin. Ravista sekaisin. Kuori ja suikaloi sipulit. Pane sipulit kulhoon ja kaada puolet kastikkeesta niiden päälle marinadiksi.
  3. Huuhtele salaatit. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi ja siirrä tarjoiluvadille.
  4. Paista lampaanfileet voi-öljyseoksessa pinnaltaan kauniin värisiksi ja sisältä punertaviksi. Paistoaika on noin 2 minuuttia ­molemmin puolin. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä viisi minuuttia.
  5. Poista ananaksesta lehtiruusuke ja kova kanta. Leikkaa ananas neljäksi lohkoksi. Poista kova keskiosa ja kuoret. Leikkaa hedelmäliha sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista ananaspalat kevyesti (parila)pannulla kauttaaltaan.
  6. Leikkaa liha terävällä veitsellä vinoviipaleiksi. Viipaloi kurkku. Asettele lihaviipaleet, ananakset, sipulit, kurkut ja pähkinät salaattiin. Valuta kastike päälle. Viimeistele korianterilla tai muilla yrteillä. Tarjoa heti.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo