Lampaanfilee-ananassalaatti – aasialaisen makumaailman täydentävät inkivääri, chili ja rouskuvat pähkinät
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Lampaanfilee-ananassalaatin juju on thaimaalaisesta pihvisalaatista tuttu inkiväärin ja chilin maustama kastike. Mehukkaat ananaspalat, rouskuvat pähkinät ja kukat kruunaavat herkkusalaatin.
0
Kuvat
Julkaistu 6.4.2022

Lampaanfilee-ananassalaatti – aasialaisen makumaailman täydentävät inkivääri, chili ja rouskuvat pähkinät
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 500 glampaan sisäfileetä
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 2 rklvoita
- 2 rklrypsiöljyä
Vinegretti
- 4 rkllimenmehua
- ½ dlrypsiöljyä
- 1 rklinkivääriä raastettuna
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1punainen chili viipaleina
- 1 rklsoijakastiketta
- 1 rklkalakastiketta
- 1 rklruokosokeria
- 1 tlseesamiöljyä
Lisäksi
- 2pientä punasipulia
- 2kerää tai ruukkua erilaisia salaatteja
- 1ananas
- ½kurkkua
- 1 rkukorianteria
- 1 dlsuolapähkinöitä ja/tai pistaaseja
Lampaanfilee-ananassalaatti valmistuu näin:
- Hiero suola ja pippuri lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia.
- Mittaa kastikkeen ainekset kannelliseen purkkiin. Ravista sekaisin. Kuori ja suikaloi sipulit. Pane sipulit kulhoon ja kaada puolet kastikkeesta niiden päälle marinadiksi.
- Huuhtele salaatit. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi ja siirrä tarjoiluvadille.
- Paista lampaanfileet voi-öljyseoksessa pinnaltaan kauniin värisiksi ja sisältä punertaviksi. Paistoaika on noin 2 minuuttia molemmin puolin. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä viisi minuuttia.
- Poista ananaksesta lehtiruusuke ja kova kanta. Leikkaa ananas neljäksi lohkoksi. Poista kova keskiosa ja kuoret. Leikkaa hedelmäliha sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista ananaspalat kevyesti (parila)pannulla kauttaaltaan.
- Leikkaa liha terävällä veitsellä vinoviipaleiksi. Viipaloi kurkku. Asettele lihaviipaleet, ananakset, sipulit, kurkut ja pähkinät salaattiin. Valuta kastike päälle. Viimeistele korianterilla tai muilla yrteillä. Tarjoa heti.

Uusi keväinen lempisalaattisi on tässä! Kaura-miniparsasalaatissa yhdistyvät raikkaus, paahteisuus, mausteisuus ja ruokaisuus
Kotivinkki

Kerää kevään parhaat maut lautaselle! Ruokaisa parsasalaatti saa makua balsamivoista ja sitruunasta
Maku

Värileikki salaattilautasella! Marmorimuna-parsasalaatti kujeilee koristeellisilla kananmunillaan ja aromaattisilla makuvivahteillaan
Maku

Pääsiäissalaatti raikastaa juhlamenun – marinoitu lohi ja maukas kastike kruunaavat ruokaisan salaatin
Kotivinkki

Pääsiäisen pikavisiitti Kreikkaan! Rento karitsagyros riemastuttaa juhlapöydässä
Maku

Letitä lammasherkku pääsiäispöytään! Appelsiinilla marinoidut lammasletit tarjoillaan itse tehdyn maustevoin kanssa
Kotivinkki

Kuin ravintolassa! Balsamicomarinoitu karitsankare ja paahdetut ratatouillekasvikset tekevät koti-illallisesta juhlan
Maku

Kuorrutettu karitsankare on juhlapöydän aatelia – marinadi ja mausteinen kuorrutus takaavat lihan mureuden
Maku