Lampaanfilee-ananassalaatti – aasialaisen makumaailman täydentävät inkivääri, chili ja rouskuvat pähkinät
30 min
Lampaanfilee-ananassalaatin juju on thaimaalaisesta pihvisalaatista tuttu inkiväärin ja chilin maustama kastike. Mehukkaat ananaspalat, rouskuvat pähkinät ja kukat kruunaavat herkkusalaatin.
Hiero suola ja pippuri lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia.
Mittaa kastikkeen ainekset kannelliseen purkkiin. Ravista sekaisin. Kuori ja suikaloi sipulit. Pane sipulit kulhoon ja kaada puolet kastikkeesta niiden päälle marinadiksi.
Huuhtele salaatit. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi ja siirrä tarjoiluvadille.
Paista lampaanfileet voi-öljyseoksessa pinnaltaan kauniin värisiksi ja sisältä punertaviksi. Paistoaika on noin 2 minuuttia molemmin puolin. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä viisi minuuttia.
Poista ananaksesta lehtiruusuke ja kova kanta. Leikkaa ananas neljäksi lohkoksi. Poista kova keskiosa ja kuoret. Leikkaa hedelmäliha sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista ananaspalat kevyesti (parila)pannulla kauttaaltaan.
Leikkaa liha terävällä veitsellä vinoviipaleiksi. Viipaloi kurkku. Asettele lihaviipaleet, ananakset, sipulit, kurkut ja pähkinät salaattiin. Valuta kastike päälle. Viimeistele korianterilla tai muilla yrteillä. Tarjoa heti.