


Linssi-bataattipata – arki-iltojen pelastaja on lautasilla 30 minuutissa!
30 min
Linssi-bataattipata on ruokaisa ja nopeasti valmistuva pataruoka, joka maistuu koko perheelle. Makeahko kastike saa raikkautta ja potkua raastetusta inkivääristä.
Reseptin ainekset
4 annosta
Linssi-bataattipata
2
punasipulia
2
valkosipulinkynttä
1
bataatti (n. 500 g)
1 rkl
öljyä
2 tl
juustokuminaa
½ tl
savupaprikaa
2 dl
kuivattuja punaisia linssejä
1 ½ tl
suolaa
2 dl
vettä
1 rkl
raastettua inkivääriä
1 prk
tomaattimurskaa (400 g)
1 prk
kookosmaitoa (400 g)
tuoretta korianteria
Linssi-bataattipata – ohje:
- Hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi bataatti. Paista sipuleita, bataattikuutioita ja mausteita pari minuuttia öljyssä joko valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa.
- Huuhtele linssit kylmällä vedellä siivilässä ja lisää pataan. Lisää pataan kaikki loput aineet korianteria lukuun ottamatta. Nosta lämpöä niin, että pata alkaa kunnolla kiehua. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10–20 minuuttia, kunnes bataatit ja linssit ovat kypsiä. Sekoita pataa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
- Hienonna valmiin linssi-bataattipadan pinnalle tuoretta korianteria. Padan kaveriksi sopivat kaupan valmiit pitaleivät lämmitettyinä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat