Linssi-bataattipata – arki-iltojen pelastaja on lautasilla 30 minuutissa!
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
30 min
Linssi-bataattipata on ruokaisa ja nopeasti valmistuva pataruoka, joka maistuu koko perheelle. Makeahko kastike saa raikkautta ja potkua raastetusta inkivääristä.
Hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi bataatti. Paista sipuleita, bataattikuutioita ja mausteita pari minuuttia öljyssä joko valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa.
Huuhtele linssit kylmällä vedellä siivilässä ja lisää pataan. Lisää pataan kaikki loput aineet korianteria lukuun ottamatta. Nosta lämpöä niin, että pata alkaa kunnolla kiehua. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10–20 minuuttia, kunnes bataatit ja linssit ovat kypsiä. Sekoita pataa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
Hienonna valmiin linssi-bataattipadan pinnalle tuoretta korianteria. Padan kaveriksi sopivat kaupan valmiit pitaleivät lämmitettyinä.