Kotivinkki

Linssi-bataattipata – arki-iltojen pelastaja on lautasilla 20 minuutissa!

20 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
5
1

Linssi-bataattipata on ruokaisa ja nopeasti valmistuva pataruoka, joka maistuu koko perheelle. Makeahko kastike saa raikkautta ja potkua raastetusta inkivääristä.
Tulosta
Teksti Raisa Laine
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

Linssi-bataattipata

  • 2punasipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1bataatti (n. 500 g)
  • 1 rklöljyä
  • 2 tljuustokuminaa
  • ½ tlsavupaprikaa
  • 2 dlkuivattuja punaisia linssejä
  • 1 ½ tlsuolaa
  • 2 dlvettä
  • 1 rklraastettua inkivääriä
  • 1 prktomaattimurskaa (400 g)
  • 1 prkkookosmaitoa (400 g)
  • tuoretta korianteria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Linssi-bataattipata valmistuu näin:

  1. Hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi bataatti. Paista sipuleita, bataattikuutioita ja mausteita pari minuuttia öljyssä joko valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa.
  2. Huuhtele linssit kylmällä vedellä siivilässä ja lisää pataan. Lisää pataan kaikki loput aineet korianteria lukuun ottamatta. Nosta lämpöä niin, että pata alkaa kunnolla kiehua. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä. Sekoita pataa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  3. Hienonna valmiin padan pinnalle tuoretta korianteria. Padan kaveriksi sopivat kaupan valmiit pitaleivät lämmitettyinä.
MITÄ PIDIT?
5