Maku

Lämmin vuohenjuustorosolli

1 h 30 min
5
0

Lämmin vuohenjuustorosolli

GL
0
5
Kokeile rosollia uudella tapaa! Lämmin vuohenjuustorosolli maistuu joulupöydässä. Kypsennä kasvikset uunissa mehevän vuohenjuuston kera ja tarjoile lämpimänä.
Teksti Teija Luukkanen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 4 kplperunaa
  • 4 kplporkkanaa
  • 4 kplpunajuurta
  • 2 kplomenaa
  • 1 kplsipulia
  • 150 gvuohenmaitojuustoa
  • 4 dlruokakermaa
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 rklvoita

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Pese ja kuori perunat, porkkanat ja punajuuret.

Esikypsennä perunoita ja porkkanoita noin 10 minuuttia keittämällä niitä vedessä. Esikeitä punajuuria toisessa kattilassa 10 minuutin ajan.

Leikkaa perunat, porkkanat ja punajuuret sekä kuoritut omenat ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Murustele vuohenjuusto kasvisten joukkoon. Levitä ainekset uunivuokaan. Sekoita keskenään ruokakerma, munat ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan. Lisää vuohenjuustorosollin pinnalle hiukan voilastuja.

Paista vuohejuustorosollia 175 asteessa noin 45 minuuttia. Jos vuohenjuustorosollilaatikko tummuu liikaa pinnalta, pane folio päälle.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä