Lämmin vuohenjuustorosolli
gluteeniton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Lämmin vuohenjuustorosolli maistuu joulupöydässä. Kypsennä kasvikset uunissa mehevän vuohenjuuston kera ja tarjoile lämpimänä.

Reseptin ainekset 8 annosta
Vuohenjuustorosolli
4 kplperunaa
4 kplporkkanaa
4 kplpunajuurta
2 kplomenaa
1 kplsipulia
150 gvuohenmaitojuustoa
4 dlruokakermaa
2 kplmunaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
3 rklvoita
Lämmin vuohenjuustorosolli – ohje:
- Pese ja kuori perunat, porkkanat ja punajuuret.
- Esikypsennä perunoita ja porkkanoita noin 10 minuuttia keittämällä niitä vedessä. Esikeitä punajuuria toisessa kattilassa 10 minuutin ajan.
- Leikkaa perunat, porkkanat ja punajuuret sekä kuoritut omenat ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Murustele vuohenjuusto kasvisten joukkoon. Levitä ainekset uunivuokaan. Sekoita keskenään ruokakerma, munat ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan. Lisää vuohenjuustorosollin pinnalle hiukan voilastuja.
- Paista vuohejuustorosollia 175 asteessa noin 45 minuuttia. Jos vuohenjuustorosollilaatikko tummuu liikaa pinnalta, pane folio päälle.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen rosollin resepti!