Kotivinkki

Lämmin salaatti paahdetuilla kasviksilla ja mehevällä broilerilla – herkullisuuden salaisuus löytyy tuplamarinoinnista!

55 min
2.8
0

Lämmin salaatti koostuu uunissa paahdetuista kasviksista, mehevästä broilerista sekä kuskusista. Tämän salaatin juju on tuplamarinoinnissa, jonka ansiosta mausta tulee erityisen herkullinen.
Tulosta
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo

Ainekset (4 annosta)

Lämmin salaatti

  • 1 kgbroilerin koipireisiä
  • 1 tlsuolaa
  • 400 gpunajuuria tai keltajuuria
  • 1 npupieniä porkkanoita (5 kpl)
  • 1iso palsternakka (noin 200 g)
  • 1fenkoli (150 g)
  • 1 dlkuskusta
  • 1 dlvettä
  • 1 rklöljyä
  • ripaussuolaa
  • 125 gfetajuustoa

Sitruunamarinadi

  • 3 rklöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa

Yrttiöljy

  • ½ dlöljyä
  • 2 rklhunajaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • ½ dlhienonnettua tuoretta minttua
  • 2 rklhienonnettua oreganoa
  • ripaussuolaa

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN55 min
PASSIIVINEN

Lämmin salaatti valmistuu näin:

  1. Käännä koipireidet kahteen osaan reiden ja koiven välistä. Levitä koivet ja reidet uunipellille leivinpaperin päälle nahkapuoli ylöspäin. Leikkaa nahkaan veitsellä muutamia viiltoja. Ripottele päälle suolaa.
  2. Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi lohkoiksi. Pese porkkanat huolellisesti, kuori tarvittaessa ja leikkaa pituussuunnassa 2–3 osaan. Kuori ja paloittele palsternakka. Halkaise fenkoli, leikkaa puoliksi ja huuhtele, poista kanta ja leikkaa viipaleiksi. Levitä kasvikset broilerin koipireisien viereen.
  3. Sekoita kulhossa sitruunamarinadin ainekset. Valele marinadia kasvisten ja broilerien päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes broileri on kypsää ja punajuuret ovat pehmeitä.
  4. Kun kasvikset ja broileri kypsyvät uunissa, valmista kuskus ja yrttiöljy. Mittaa kuskus kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi vedenkeittimellä ja kaada kuskuksen päälle. Lisää öljy ja pieni ripaus suolaa. Sekoita ja jätä turpoamaan noin 5 minuutiksi.
  5. Sekoita yrttiöljyn ainekset kannellisessa lasipurkissa ravistamalla sekaisin.
  6. Revi kypsistä broilereista liha irti luista. Sekoita laakeassa tarjoiluvadissa lämmin salaatti, eli paahdetut kasvikset, kuskus ja broilerit. Kaada puolet yrttiöljystä päälle. Sekoittele. Murustele pinnalle fetajuustoa. Kaada loput yrttiöljystä salaatin päälle.
MITÄ PIDIT?
2.8