Laku-valkosuklaacookies

45 min
4.7
3

Laku-valkosuklaacookies

Sitkeät cookiet maistuvat trendikkäältä lakulta ja valkosuklaalta. Reilun kokoiset sattumat kekseissä lisäävät sitkeää purutuntumaa. Hurmaa näillä jokainen keksin ystävä!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 115 gvoita
  • 75 gsokeria (0,9 dl)
  • 80 gfariinisokeria (0,9 dl)
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlvaniljauutetta (valinnainen)
  • 170 gvehnäjauhoja (2,6 dl)
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 1/4 tlleivinjauhetta
  • 100 glakuja
  • 100 gvalkosuklaata

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.

Vatkaa pehmeä voi sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon muna ja vatkaa huolellisesti. Lisää vaniljauute halutessasi.

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Vatkaa kuivat aineet vaahdon joukkoon juuri ja juuri sekaisin.

Rouhi valkosuklaa ja pilko lakut pienemmiksi. Lisää valkosuklaa ja lakut, kääntele lastan avulla pohjia myöten sekaisin.

Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokosia könttejä, asettele ne leivinpaperille muutaman sentin välein. Laita jääkaappiin viilenemään hetkeksi.

Laita sillä välin uuni lämpenemään 190 asteeseen. Paista keksejä n. 10 minuutin ajan uunin keskitasolla tai kunnes ne ovat kohonneita ja saaneet väriä reunoille.

Laita jäähtymään ritilälle.

Säilytä ilmatiiviisti huoneenlämmössä.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä