Unelmien Talo&Koti

Haukkaa haamua! Kinuskikissan lakritsikakku hemmottelee mustien karkkien ystävää

{
Aktiivinen
Passiivinen
Kinuskikissan lakritsikakku on halloween-tarjoilujen varma katseenvangitsija. Lakritsia upotetaan niin täytteeseen, kuorrutteeseen kuin koristeeksikin. Näyttävä kakku viimeistellään lepakoilla ja vaaleanpunaisilla haamuilla.
KA
2.9
1
Julkaistu: 21.10.2020


Ainekset

Lakritsikastike

  • 2 ps (noin 340 g)lakritsitoffeeta
  • 3 dlkuohukermaa

Pohja

  • 200 gOreo-keksejä
  • 50 gvoita

Täyte

  • lakritsikastike (ks. edellä)
  • 6liivatelehteä
  • 5 dlvispikermaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dlvettä

Valuva kuorrute

  • 75 gHopeatoffeeta
  • ¾ dlkuohukermaa

Vaaleanpunaiset haamut

  • 1½ dl vispikermaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ½ tl sokeria
  • vaaleanpunaista pastaväriä
  • 1 rklvaniljakreemijauhetta
  • mustia sokerihelmiä

Muut koristeet

  • 1Kick-patukka
  • syötäviä silmiä, irtokarkkeja, suklaakuulia
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Lakritsikakku Kinuskikissan tapaan leivotaan näin:

  1. Tee lakritsikastike edellisenä päivänä. Laita lakritsitoffee ja kerma kattilaan. Keitä keskilämmöllä sekoitellen, kunnes toffee on sulanut. Jäähdytä ja pidä jääkaapissa yön yli.
  2. Murskaa Oreot tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskaan. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla tai sipaise siihen öljyä. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto joukkoon. Vatkaa kylmä lakritsikastike vaahdoksi (vatkaimia ei tarvitse pestä välillä). Yhdistä vaahdot keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatteet joukkoon. Sekoita liivatevesi täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
  3. Irrota kakku vuoasta ja siirrä lautaselle. Pane Hopeatoffee ja kerma kattilaan. Keitä keskilämmöllä sekoitellen, kunnes toffee on sulanut. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä 5–10 minuuttia sekoitellen. Valuta kuorrutetta lusikalla kakun reunoille. Nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.
  4. Kauli Kick-patukka ohueksi levyksi. Ota siitä lepakkomuotilla kuvioita. Paina silmiksi sokerihelmet tai silmäkoristeet. Lepakot voivat kuivahtaa huoneenlämmössä yön yli. Voit myös muotoilla lepakot käsin patukasta.
  5. Mittaa haamuja varten kerma ja sokerit kulhoon. Värjää vaaleanpunaiseksi. Siivilöi vaniljakreemijauhe joukkoon vatkaten. Jätä vaahto hieman pursotuskermaa löysemmäksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (13 mm). Pursota korkeita hahmoja kuorrutteen rajalle. Täydennä lakritsikakku lepakoilla, makeisilla ja syötävillä silmillä.

Vinkki!

Lakritsikakun kastikkeeseen käyvät kaikki toffeen kaltaiset lakritsimakeiset, kuten Hopeatoffee, Alku, Sahlman, Kick ja lakritsifudge. Edullisin vaihtoehto löytyy usein irtokarkkihyllystä.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Osta Kinuskikissan inspiroiva leivontakirja tästä!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
2.92
1 kommentti