Maku

Laiskan leipurin mansikkakakku valmistuu helposti ilman kerroksia – kesäherkun viimeistelee raikas jogurttikerma

45 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
Laiskan leipurin mansikkakakku ei kerroksia kaipaa, sillä mansikat maustavat pohjan. Tästä levykakusta löytyy kaikki mansikkakermakakun ainekset ilman täyttämistä, helppoa kuin heinänteko!
GL
KA
4.5
0
Julkaistu: 8.7.2021


Ainekset (12 annosta )

  • 250 gmansikoita
  • 150 g voita tai margariinia
  • 4½ dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper)
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlmaitoa
  • 2munaa

Kuorrutus

  • 2 dlvispikermaa
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 200 gmansikoita
  • syötäviä kukkia
Tulosta

Laiskan leipurin mansikkakakku valmistuu näin:

  1. Perkaa mansikat ja leikkaa ne noin 2 cm × 2 cm paloiksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää sulatettu voi, maito ja munat. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperin päälle uunivuokaan (24 cm × 33 cm). Ripottele mansikkapalat taikinan päälle.
  3. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 20−25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Tee kuorrutus. Vaahdota kerma. Lisää jogurtti ja vaniljasokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn päälle.
  5. Jaa pinta neliöiksi ja koristele ne kokonaisilla ja paloitelluilla mansikoilla sekä kukilla.
Kommentoi »