


Laiskan leipurin mansikkakakku valmistuu helposti ilman kerroksia – kesäherkun viimeistelee raikas jogurttikerma
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Laiskan leipurin mansikkakakku ei kerroksia kaipaa, sillä mansikat maustavat pohjan. Tästä levykakusta löytyy kaikki mansikkakermakakun ainekset ilman täyttämistä, helppoa kuin heinänteko!
Reseptin ainekset
12 annosta
250 g
mansikoita
150 g
voita tai margariinia
4½ dl
hienoa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper)
2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
maitoa
2
munaa
Kuorrutus
2 dl
vispikermaa
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 tl
vaniljasokeria
200 g
mansikoita
syötäviä kukkia
Laiskan leipurin mansikkakakku valmistuu näin:
- Perkaa mansikat ja leikkaa ne noin 2 cm × 2 cm paloiksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää sulatettu voi, maito ja munat. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperin päälle uunivuokaan (24 cm × 33 cm). Ripottele mansikkapalat taikinan päälle.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 20−25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Tee kuorrutus. Vaahdota kerma. Lisää jogurtti ja vaniljasokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn päälle.
- Jaa pinta neliöiksi ja koristele ne kokonaisilla ja paloitelluilla mansikoilla sekä kukilla.
Vinkki!
Gluteenittoman jauhoseoksen voi korvata samalla määrällä vehnäjauhoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
