Joulupuu on taiteltu! Kuusitortut saavat muotonsa helpon ristikkotaittelun avulla – katso vaihekuvat

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Kuusitortut on niin hauska taitella, että niiden tekemiseen jää koukkuun! Täytä herkkupalat vaikkapa Vihreät kuulat -marmeladilla. Ohjeen lopusta löydät selkeät vaihekuvat avuksi taitteluun.
MU
MA
4.7
0
Julkaistu: 26.11.2021


Reseptin ainekset (10 kpl)

Kuusitortut

  • 1 pkt (500 g)lehti- tai torttutaikinalevyjä (pakaste)

Täyte

  • noin 1 dlpaistonkestävää marmeladia (Vihreät kuulat, luumu tai omena)

Viimeistely

  • 1 rkltomusokeria
Tulosta

Kuusitortut leivotaan näin:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikinalevyt neliöiksi.
  2. Leikkaa 6 kapeaa, saman levyistä viiltoa neliön kahteen vastakkaiseen neljännekseen (kts. vaihekuvat kuva alla).
  3. Lusikoi noin teelusikallinen täytettä neljännekselle, jota kohti viillot osoittavat. Voitele marmeladin ympärillä olevat reunat vedellä. Käännä taikinan vastakkainen neljännes täytteen päälle. Nipistele taikina kiinni.
  4. Nosta suikaleet vuorotellen molemmilta puolilta tortun päälle. Painele reuna tasaiseksi.
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10‒15 minuuttia. Viimeistele tomusokerilla.

Näin taittelet kuusitortun – katso vaihekuvat

Kommentoi »