


Joulupuu on taiteltu! Kuusitortut saavat muotonsa helpon ristikkotaittelun avulla – katso vaihekuvat
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Kuusitortut on niin hauska taitella, että niiden tekemiseen jää koukkuun! Täytä herkkupalat vaikkapa Vihreät kuulat -marmeladilla. Ohjeen lopusta löydät selkeät vaihekuvat avuksi taitteluun.
Reseptin ainekset
10 kpl
Kuusitortut
1 pkt (500 g)
lehti- tai torttutaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
noin 1 dl
paistonkestävää marmeladia (Vihreät kuulat, luumu tai omena)
Viimeistely
1 rkl
tomusokeria
Kuusitortut – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikinalevyt neliöiksi.
- Leikkaa 6 kapeaa, saman levyistä viiltoa neliön kahteen vastakkaiseen neljännekseen (kts. vaihekuvat kuva alla).
- Lusikoi noin teelusikallinen täytettä neljännekselle, jota kohti viillot osoittavat. Voitele marmeladin ympärillä olevat reunat vedellä. Käännä taikinan vastakkainen neljännes täytteen päälle. Nipistele taikina kiinni.
- Nosta suikaleet vuorotellen molemmilta puolilta tortun päälle. Painele reuna tasaiseksi.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10‒15 minuuttia. Viimeistele tomusokerilla.
Kuusitortun taittelu – katso vaihekuvat

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat